EximBank, profit de aproape 30 de milioane de lei in primul semestru

Bucuresti,  15 iulie 2013 – EximBank a inregistrat in primele sase luni ale acestui an un profit brut de aproape 30 de milioane de lei, dublu fata de nivelul corespunzator intregului an 2012, potrivit datelor financiare preliminare.

”Pentru acest an ne-am setat ca obiectiv cresterea organica, dezvoltarea activitatii fiind corelata si cu o crestere a eficientei in utilizarea resurselor. Actiunile intreprinse pe finalul anului trecut si la inceputul acestui an pentru repozitionarea bancii au dat rezultate astfel ca, in primul semestru al acestui an, EximBank a inregistrat o crestere a veniturilor bancare cu aproape 5% fata de perioada similara din 2012, in timp ce cheltuielile operationale s-au redus cu 15%”, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank.

El a adaugat ca dinamizarea activitatilor comerciale ale bancii este evidenta, expunerea totala a EximBank in nume si cont propriu fiind la jumatatea anului cu 22% peste nivelul de la finele anului trecut.

”Per ansamblu, activitatea de creditare s-a accelerat in primele sase luni, dinamica acesteia depasind-o pe cea a garantiilor, ceea ce arata ca segmentul corporate incepe sa vada in EximBank un finantator viabil, nu numai un girant pentru creditele contractate de la alte banci comerciale. Avem capacitatea de a juca de la egal la egal cu celelalte banci din sistem la nivelul finantarilor in lei si, in plus, avem si un nivel competitiv de costuri. De aceea, suntem increzatori ca banca va incheia si acest an in plutonul bancilor profitabile”, a mai spus Traian Halalai.

Pe parcursul primului semestru, banca a facut schimbari la nivelul structurii comerciale si a implementat un concept organizational bazat pe existenta unor directori regionali ce coordoneaza vanzarile la nivel national. Acest proces s-a derulat in paralel cu dezvoltarea retelei de unitati, fiind inaugurate trei noi unitati teritoriale – la Galati, Ploiesti si Pitesti.

Tot in prima jumatate a anului, EximBank a lansat o aplicatie on-linecare permite utilizatorilor siteului www.eximbank.rosa afle, de la propriul computer, daca se precalifica pentru accesarea unui credit, precum si valoarea imprumutului pe care l-ar putea primi.

Odata cu lansarea noii facilitati, EximBank a devenit una dintre putinele banci de pe piata care ofera un astfel de instrument pentru segmentul corporate. In primele doua luni de functionare a aplicatiei, peste 2.000 de utilizatori au accesat pagina dedicata.

Pentru consolidarea relatiei pe care o are cu comunitatea de business, EximBank a organizat in primul semestru o serie de intalniri cu oamenii de afaceri din diverse zone ale tarii, la care au participat circa 250 de reprezentanti ai segmentului corporate.

”Comunitatile locale de afaceri au fost foarte deschise la initiativa noastra de a organiza astfel de intalniri si as vrea sa le multumesc pentru acest lucru. Ne dorim sa asezam EximBank pe principii moderne de business, dar nu putem face acest lucru fara a-i cunoaste bine pe cei cu care lucram sau intentionam sa colaboram si fara sa luam feedback. De aceea, impreuna cu colegii din tara, mergem sa cunoastem mai bine clientii, sa prezentam ce avem de oferit, dar si sa le aflam asteptarile”, a mai spus presedintele EximBank, care a adaugat ca acest proiect va continua si in a doua parte a anului.

Tot pentru a doua parte a anului este prevazuta continuarea procesului de extindere a retelei teritoriale, in cel mai scurt timp urmand sa fie deschise inca doua unitati.

De asemenea, pentru eficientizarea activitatii, in EximBank se deruleaza un proces de optimizare a fluxurilor de lucru si de reorganizare a departamentelor de client support, precum si de adaptare/lansare de produse.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltareaexportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Banca detine o retea de 15 unitati – Bucuresti, Bacau, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Timisoara si Sibiu – iar operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.