EximBank si compania Antibiotice au incheiat un acord financiar de 60 mil. lei

Bucuresti, 02 iulie 2013 – EximBank si companiaAntibiotice SA, unul dintre jucatorii de top de pe piata medicamentelor, au incheiat un acord financiar in valoare de 60de milioane de lei care are ca destinatie finantarea activitatii companiei pentru atingerea obiectivelor sale de business: cresterea volumului productiei si a vanzarilor, in special a exporturilor.

“Parteneriatul pe care l-am incheiat cu Antibiotice demonstreaza corectitudinea directiei strategice a EximBank, de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse si servicii la un nivel competitiv de pret, atractive pentru companiile aflate in cautarea unor solutii de dezvoltare a afacerilor pe termen mediu si lung.  Antibiotice este o companie romaneasca cu o traditie de aproape 60 de ani pe piata de medicamente si suntem convinsi ca prin facilitatile acordate vom contribui la continuarea acestei traditii prin sustinerea trendului de evolutie pozitiva a companiei atat pe piata interna, cat si pe cea internationala”, a declarat Traian Halalai, presedintele EximBank.

Pachetul financiar va fi utilizat de producatorul de medicamente pentru finantarea activitatii curente, precum si pentru refinantarea unui credit contractat de la o alta banca comerciala.

”Ne dorim sa crestem si sa facem performanta, iar aceasta nu este doar o simpla aspiratie. Avem in spate un plan de afaceri bine conturat care are ca directii principale adaptarea continua a portofoliului de produse, concomitent cu reducerea costurilor de operare, dar, mai ales internationalizarea afacerii. Pe langa planul de afaceri, avem si parteneri valorosi -printre care si EximBank – care ne pot sustine eforturile de atingere a tintelor de profit si de cifra de afaceri”, a spus Ioan Nani, directorul general al Antibiotice.

Compania este unul din cei mai importanti exportatori romani de medicamente in forma finita si de Nistatina (primulproducator din lume pentru aceasta substanta activa) si estimeaza o crestere cu aproape 20% a vanzarilor la export, fata cu 2012, pe fondul extinderii parteneriatelor pe piata americana, dar si in alte state.  Astfel, valoarea exporturilor previzionata pentru acest an se ridica la circa 24 de milioane de dolari, din care aproape 5 milioane de dolari reprezinta vanzarile pe piata americana.

”Clientii EximBank au cateva caracteristici esentiale: sunt companii romanesti, cu experienta indelungata si, prin afacerile pe care le deruleaza, influenteaza decisiv comunitatile din care fac parte, sustinand practic dezvoltarea regiunilor unde isi localizeaza operatiunile. Compania Antibiotice se incadreaza perfect in acest profil si mai are un mare plus – acela de a fi unul dintre exportatorii importanti ai Romaniei. Ne dorim sa colaboram cu cat mai multi exportatori pe care vreau sa ii asigur ca EximBank va trata cu mare atentie acest segment important pentru economia romaneasca”, a mai spus Traian Halalai, presedintele bancii.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.
Banca ofera exportatorilor un pachet complex de instrumente financiare care sustin atat dezvoltarea afacerilor, cat si reducerea riscurilor asociate acestui tip de activitate.
Astfel, EximBank sprijina activitatea de export din faza de productie, livrare si pana la incasarea contravalorii marfurilor exportate, oferind companiilor produse speciale precum:

  •  credite (care acopera cheltuielile pentru fabricarea produselor sau livrarea marfurilor);
  •  garantii;
  • asigurari pentru credite de export sau pentru credit cumparator;
  •  informatii comerciale despre partenerii de afaceri.

Banca detine o retea de 15 unitati – Bucuresti, Bacau, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Timisoara si Sibiu – iar operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.

Despre Antibiotice

Cu o traditie de 58 ani in industria farmaceutica si un portofoliu complex de medicamente, compania Antibiotice este astazi unul din cele mai longevive branduri farmaceutice locale si un important exportator de medicamente.
Pe piata  romaneasca, Antibiotice este prezenta cu 145 de produse farmaceutice din 13 arii terapeutice si se diferentiaza ca fiind cel mai important producator de medicamente antiinfectioase si singurul producator de substante active obtinute prin biosinteza. De asemenea, Antibiotice ocupa locul 4 din cei 254 producatori de medicamente generice + OTC care isi desfasoara activitatea in Romania, cu o cota de piata de 6,6% (conform datelor Cegedim).
Pe piata externa, Antibiotice dezvolta relatii de business cu peste 120 de parteneri din 60 de tari ale lumii si detine pozitia de lider in productia mondiala a substantei active Nistatina.
Compania ieseana a incheiat anul 2012 cu afaceri totale de 304,7 milioane lei si un profit net de 27,1 milioane de lei. Antibiotice este o companie farmaceutica cu capital mixt, actionarul majoritar fiind Ministerul Sanatatii, cu un pachet de 53% din actiunile companiei. Mai multe detalii pe www.antibiotice.ro.