Halalai, EximBank: Avem capacitatea de a juca de la egal la egal cu celelalte banci

Bucuresti, 18 octombrie 2013 – EximBank are capacitatea de a juca de la egal la egal cu celelalte banci din sistem la nivelul finantarilor in lei si, in plus, avem si un nivel competitiv de costuri, singura conditie pentru ca sprijinul nostru sa fie unul real fiind viabilitatea proiectelor, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank, la o intalnire cu oamenii de afaceri pe care banca a organizat-o la Galati.

“Suntem intr-o perioada in care putem juca un rol important in economie si, in acelasi timp, avem si resursele necesare. Stim ca unii agenti economici inca mai au retineri in a lucra cu o banca de stat. Nu pot decat sa ii incurajez sa apeleze, totusi, la EximBank, pentru a vedea prin experienta proprie ca atitudinea bancii fata de client s-a schimbat, fluxurile de lucru s-au relaxat, iar portofoliul de produse tine pasul cu nevoile pietei. As vrea numai sa retineti faptul ca EximBank dispune de fonduri si este deschisa sa finanteze sau sa garanteze proiectele firmelor. Si nu ne referim numai la exportatori, ci la orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM, companie mare, exporta sau se adreseaza numai pietei interne”, a mai spus Traian Halalai.

El a adaugat ca intalnirea cu comunitatea de business din zona Galati vine la scurt timp de la deschiderea unei noi agentii in orasul de pe malul Dunarii, ambele decizii facand parte din strategia de dinamizare a activitatii bancii si de consolidare a relatiei pe care o are cu mediul de afaceri.

La sesiunea de la Galati au participat peste 40 de manageri ai companiilor din regiune  – precum Asil, Menarom, Sarlo Design, Derpan, Transeuropa Port, Mairon, Prutul,  Criomec  etc., dar si reprezentantii autoritatilor locale –  Marius Stan, primarul municipiului Galati, sau Aurel Vlaicu, city managerul orasului.

”Pregatim aprobarea unui pachet de masuri destinat sustinerii si dezvoltarii mediului de afaceri local, iar intalnirea organizata de EximBank este cu atat mai binevenita”, a afirmat Marius Stan, primarul Galatiului.

In cadrul evenimentului, oficialii EximBank au subliniat si faptul ca banca este pregatita sa raspunda nevoilor mediului de afaceri si dispune de instrumente financiare viabile pe care le poate particulariza dupa profilul fiecarei companii.

Alaturi de intalnirea cu oamenii de afaceri locali, EximBank a mai organizat o sesiune de lucru si cu reprezentantii bancilor comerciale din Galati pentru identificarea celor mai eficiente metode de colaborare.  In cadrul evenimentului, la care au participat circa 25 de membri ai comunitatii bancare locale, a fost punctat faptul ca EximBank si-a stabilit ca obiectiv major eliberarea cat mai multor fonduri de stat catre economie, in parteneriat cu celelalte banci comerciale.

Banca  detine in portofoliu produse complementare celor oferite de bancile comerciale, in special facilitati care pot contribui la reducerea riscurilor asociate activitatii de creditare pentru segmentul corporate. In aceasta categorie intra produsele de garantare si cele de asigurare prin intermediul carora EximBank poate prelua o parte semnificativa a riscurilor.

Anul trecut, companiile care au ales EximBank ca partener au beneficiat din partea bancii de garantii care au facilitat obtinerea de credite in valoare de circa 1,4 miliarde de lei de la bancile comerciale de pe piata.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Banca detine o retea de 16 unitati – Bucuresti, Bacau, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Timisoara, Sibiu si Targu Mures – iar operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.