Presedintele EximBank, la ZF Bankers Summit: Vrem sa crestem activitatea de creditare cu 30-35%

Bucuresti, 12 iunie 2013 – EximBank poate profita de situatia actuala din sectorul bancar, unde putine banci au resursele necesare pentru a se extinde, si isi propune pentru acest an o crestere de 15% la nivelul activelor si o majorare cu 30-35% a activitatii de creditare, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank, la ZF Bankers Summit ’13.

“Este cert ca tendinta este de consolidare a sistemului bancar, dar nu va fi o tendinta brusca, ci una treptata. Pentru noi este un climat favorabil acesta in care multe banci isi mentin sau restrang expunerea. Avem lichiditati si putem ocupa spatiul lasat liber de altii”, a spus presedintele EximBank. El a mentionat ca banca are planuri de extindere, urmand sa mai deschida inca doua unitati anul acesta. “Am deschis trei unitati anul acesta, mai avem in plan inca doua. Am avut noroc ca nu am fost supradimensionati”.

Presedintele EximBank a mai spus ca extinderea merge pe modelul agentiilor, cu personal care sa joace cu adevarat “rolul de consultant pentru companii”. “Vrem sa fim in piata, nu sa fim doar banca aceea care sta inchisa, cumpara titluri de stat si mai vinde din cand in cand cate un credit. Am scazut de la 80%, la 60% ponderea veniturilor din activitatea de trezorerie si vrem sa o reducem pana la 40% anul acesta”, a mai spus Halalai.

Oficialul bancii a mentionat ca sustinerea exportatorilor si a proiectelor cu fonduri europene reprezinta doua tinte strategice pentru EximBank in acest an. ”Orice companie din România capabila sa-si extinda activitatea in afara tarii este un potential partener al EximBank. Cred ca avem companii romanesti care au ajuns la maturitate deplina pe piata locala si care vor si pot sa devina jucatori regionali. Toate aceste companii gasesc in EximBank un partener strategic. Avem solicitari de la companii care presteaza servicii pe piete nu foarte traditionale pentru România. Sunt clienti interesati de America de Sud, sunt clienti care se uita la achizitii pe pietele externe, iar noi suntem pregatiti sa le acordam tot suportul”, a spus Halalai.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Banca detine o retea de 15 unitati – Bucuresti, Bacau, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Timisoara si Sibiu – iar operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.