Traian Halalai, presedintele EximBank, desemnat ”Bancherul anului”

Bucuresti, 27 noiembrie 2013 – Traian Halalai, presedintele EximBank, a fost desemnat ”Bancherul anului” in cadrul Galei “Financial Leaders’ Hall of Fame 2013”, organizata de publicatia Business Arena Magazine, care recompenseaza profesionistii de top din domeniul financiar pentru contributia adusa la imbunatatirea performantelor organizatiilor lor.

“Acest premiu ma onoreaza, insa apartine intregii echipe a EximBank. Fara implicarea tuturor nu am fi reusit sa facem progrese majore in directia accelerarii activitatii si sa inregistram poate cea mai importanta dinamica pe segmentul finantarii corporate din sistemul bancar. De aceea, multumesc echipei in numele careia transmit oamenilor de afaceri ca EximBank este o resursa pe care ii invitam sa o ia serios in calcul atunci cand se gandesc la dezvoltarea afacerilor lor”, a spus Traian Halalai in cadrul Galei.

Oficialul bancii a mentionat ca EximBank a lucrat in ultimul an atat la optimizarea fluxurilor de lucru, cat si la schimbarea modului de functionare a structurii interne, are un nou model pentru unitatile teritoriale, noi agentii, o noua structura de coordonare a vanzarilor la nivel national, dar si un plan ambitios de vanzari pentru 2014. El a reiterat ca, pentru EximBank, conjunctura actuala este una propice dezvoltarii business-ului si a subliniat faptul ca banca are toate resursele necesare pentru o prezenta mult mai consistenta pe piata finantarii corporate.

In primele noua luni ale acestui an, volumul total al finantarilor acordate de EximBank s-a majorat cu 40% fata de nivelul inregistrat la finele lunii decembrie 2012, depasind 1,5 miliarde de lei. In acelasi timp, expunerea totala a bancii a urcat la 4,4 miliarde de lei, valoare de peste trei ori mai mare fata de 2009.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.