EximBank, premiata pentru finantarea companiilor energetice

Bucuresti, 9 mai 2014 – EximBank a fost desemnata “Institutia financiara a anului pentru proiecte in energie”, in cadrul celei de-a treia editii a Galei premiilor de excelenta in energie – Romanian Energy Awards 2014, organizata ieri de publicatia The Diplomat, sub inaltul patronaj al Ministerului Economiei, Departamentul pentru Energie.

Decernarea acestui premiu reprezinta inca o recunoastere a faptului ca EximBank a facut progrese semnificative in directia dinamizarii activitatii si ca are capacitatea de a sustine proiecte de anvergura in domenii economice prioritare, asa cum este cel energetic.

Unul dintre cele mai recente parteneriate din domeniu este cel incheiat cu Grup Servicii Petroliere pentru achizitionarea si modernizarea platformei de foraj marin GSP Uranus – proiect de investitii in valoare de peste 44 milioane de dolari pe care compania l-a derulat cu fonduri proprii si cu finantarea bancii. Un proiect de investiții 100% romanesc, avand in vedere ca atat GSP, cat si EximBank sunt entitati cu capital autohton.

Alaturi de EximBank, finalistii pentru categoria “Institutia financiara a anului pentru proiecte in energie” au fost BCR, EBRD si Unicredit.