Precizari privind programul operatiunilor EximBank

Bucuresti, 22 decembrie 2015 – EximBank face o serie de precizari legate de programul operatiunilor bancare in contextul in care, de la 31 decembrie 2015, Volksbank Romania isi inceteaza existenta ca urmare a fuziunii prin absorbtie cu Banca Transilvania. Astfel:

  •  EximBank accepta ordine de plata in lei cu beneficiar avand contul deschis la Volksbank pana cel tarziu la data de 30.12.2015 – ora 13.30
  • EximBank accepta ordine de plata in valuta cu beneficiar avand contul deschis la Volksbank pana cel tarziu la data de 28.12.2015 – ora 15.00 pentru EUR si USD, respectiv 12 pentru alte valute.
  • Instrumentele de debit emise de Volksbank (pretiparite cu IBAN de Volksbank) si depuse in vederea incasarii de catre clientii EximBank, vor fi acceptate pana cel tarziu la data de 28.12.2012. Dupa aceasta data, decontarea acestora se va putea face numai pe circuitul pe suport hartie, cu urmatoarele implicatii:

– instrumentele vor fi incasate dupa 11 zile calendaristice de la data depunerii spre incasare, fata de doua zile lucratoare pe circuitul obisnuit de decontare prin trunchiere.

– Biletele la Ordin vor putea fi depuse spre incasare cu cel mult zece zile inainte de scadenta, fata de cel mult doua zile pe circuitul obisnuit de decontare prin trunchiere.

  • Dupa aceasta data, orice transferuri catre partenerii ce au conturi curente transferate din Volksbank in Banca Transilvania trebuie sa contina noile informatii necesare pentru efectuarea corecta a acestora (IBAN, cod SWIFT, etc). In acest sens EximBank recomanda clientilor sai sa actualizeze datele in sistemele proprii si in aplicatia de Internet Banking a EximBank, daca este cazul.