Halalai: Vrem sa revitalizam colaborarea cu bancile tip Exim in beneficiul exportatorilor romani

Bucuresti, 11 octombrie 2016 – EximBank va intreprinde toate demersurile pentru a revitaliza parteneriatele si relatiile de colaborare cu institutiile similare din strainatate astfel incat, prin crearea unor contexte de afaceri favorabile, acestea sa devina instrumente reale de sustinere a exportatorilor romani, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank, cu ocazia semnarii unui acord cu EXIMBANKA SLOVAKIA.

Acordul de cooperare dintre cele doua institutii cu mandat asemanator pe linia promovarii exportului a fost semnat in prezenta presedintelui Republicii Slovacia, Andrej Kiska, a consilierului prezidential Cosmin-Stefan Marinescu si a ministrului economiei, comertului si turismului, Costin Borc, in cadrul Forumului de Afaceri Bilateral Romania – Slovacia care a avut loc astazi la Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

semnare_slovacia

”Suntem convinsi ca prin semnarea acestui document se redeschide un canal transparent de comunicare in favoarea companiilor romanesti si slovace care doresc sa initieze relatii de afaceri si sa le deruleze in conditii de siguranta si predictibilitate. EximBank Romania si EXIMBANKA SLOVAKIA dispun de o gama diversificata de produse si servicii specifice de sustinere a exportului si investitiilor in strainatate astfel ca putem, cu instrumentele de finantare, garantare si asigurare emise in numele si in contul statelor noastre, sa sustinem proiectele de export derulate in parteneriat de catre companii din Slovacia si Romania pe terte piete, in conditii concurentiale corecte”, a punctat Traian Halalai in cadrul Forumului.

La 31 decembrie 2015, valoarea schimburilor comerciale romano-slovace a fost de aproape 2,4 miliarde de euro, din care exporturi de aproape 962 de milioane de euro (crestere de 3,45% fata de 2014) si importuri de 1,4 miliarde de euro (crestere de 9,10% fata de 2014).

EximBank se implica activ de aproape 25 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc, sprijinind proiectele companiilor locale. Infiintata ca agentie de export, EximBank a urmat un parcurs ce i-a permis sa depaseasca acest statut, pastrandu-si in acelasi timp unicitatea.

In urma reajustarilor directiilor de actiune, realizate in timp pentru adaptarea la evolutiile economice nationale si mondiale, EximBank are astazi capacitatea de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse si servicii atractiv pentru orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne.

Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata romaneasca de garantii si asigurari, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, se infuzeaza in economia reala, contribuind la cresterea competitivitatii companiilor locale.

Informatii suplimentare despre produsele si serviciile EximBank pot fi obtinute prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau al adresei de e-mail informatii@eximbank.ro.