Informare clienti

Pentru ca suntem preocupati constant de imbunatatirea serviciilor noastre si ne actualizam permanent oferta astfel incat sa fim unul dintre partenerii tai de banking preferati, te anuntam ca de la 31 octombrie 2016 vom fi in masura sa furnizam serviciul de transmitere de plati SEPA in euro catre toate statele si teritoriile care au aderat la zona SEPA.

EximBank are dezvoltata capabilitatea de a receptiona plati in euro in formatul SEPA din ianuarie 2012, de cand este participant indirect la SEPA.

Cateva detalii despre SEPA:

La initiativa Comisiei Europene, in martie 2012, a fost adoptat Regulamentul (U.E.) nr. 260/2012, regulament care impune statelor din zona SEPA (statele membre ale Uniunii Europene si teritoriile plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elvetia si Monaco, precum si alte teritorii din afara Uniunii in baza unor acorduri de participare la zona SEPA), un termen de finalizare a procesului de migrare la standardele SEPA pentru platile in euro.

Standardele impuse de acest regulament sunt:

  • Obligativitatea utilizarii codului IBAN (International Bank Account Number) in instructiunile de plati;
  • Obligativitatea utilizarii standardului ISO 20022 XML de formatare a mesajelor de plata.

Utilizarea acestor standarde reprezinta o premisa pentru asigurarea interoperabilitatii complete in Uniunea Europeana si permite utilizatorilor de servicii de plata sa efectueze tranzactii de transfer de credit si debitare directa in euro in conditii similare in toate statele din zona SEPA.

Institutiile bancare din Romania autorizate de Banca Centrala Europeana sa furnizeze aceste servicii in statele din afara zonei euro au obligatia de a se conforma cerintelor regulamentului pana la data de 31 octombrie 2016.