Pachetul de servicii de factoring al EximBank, ”Cel mai bun produs bancar” al anului

Bucuresti, 18 decembrie 2018 – Preocuparea EximBank de a propune segmentului corporate solutii financiare complexe si atractive nu a trecut neobservata pe piata financiar-bancara, pachetul de servicii de factoring oferit fiind desemnat ”Cel mai bun produs bancar” al anului in cadrul celei de-a 23-a Gale a revistei Piata Financiara.

EximBank a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproape 162 de milioane de euro din operatiuni de factoring, marcand al treilea an consecutiv de crestere accelerata, tendinta care s-a mentinut si pe parcursul acestui an.

Aceasta evolutie probeaza atat interesul pietei pentru acest tip de finantare, cat si capacitatea EximBank de a genera solutii financiare flexibile si avatajoase pentru clientii preocupati de optimizarea cash-flow-ului si de finantarea, administrarea si colectarea creantelor. Banca va continua sa-si extinda si sa-si rafineze oferta pe segmentul de factoring si lucreaza la noi produse ce vor intregi oferta actuala:

  •  Factoring cu recurs (intern si extern) – presupune asumarea riscului rezidual fata de aderent si dreptul EximBank de a se indrepta impotriva acestuia pentru recuperarea sumei finantarii in situatia neincasarii sumelor de la debitor la scadenta prevazuta, oricare ar fi motivul neincasarii acestora.
  • Factoring fara recurs (intern si extern) – presupune asumarea riscului fata de debitorul (intern/ extern), riscul fiind acoperit de factorul de import /societate de asigurare/banca, dupa caz.
  •  Reverse factoring (intern) – solutie de finantare initiata de cumparator (debitorul) cu scopul de a-si sprijini furnzorii (aderentii) sa-si finanteze creantele mai usor.

EximBank este o institutie specializata care se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, care intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata romaneasca de garantii si asigurari, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, se infuzeaza in economia reala.