Informare clienti privind serviciile de plata

Va multumim ca ati ales EximBank ca partener pentru dezvoltarea unei relatii comerciale de lunga durata si va asiguram ca suntem preocupati permanent sa va oferim atat produse si servicii bancare performante care sa sustina proiectele companiei dumneavoastra, cat si informatii necesare derularii acestui partaneriat in cele mai bune conditii.

In acest sens, va anuntam ca, din aceasta luna, in contextul reglementarilor europene privind serviciile de plata ce isi extind aplicabilitatea si in Romania:

APAR NOI PRESTATORI DE SERVICII DE PLATA SI SERVICII ADITIONALE:

– TPP – categorie de prestator de servicii de plata, altul decat EximBank, autorizat sa presteze Servicii de informare cu privire la conturi sau Servicii de initiere a platii.

– Serviciul de informare cu privire la conturi – serviciu online, furnizat de un TPP, care consta in oferirea de informatii consolidate in legatura cu unul sau mai multe conturi accesibile online.

– Serviciul de initiere a platii – serviciu online, furnizat de un TPP, care consta in initierea de ordine de plata, la cererea Clientului, cu privire la unul sau mai multe Conturi de plati accesibile online, detinut(e) de Client.

SE ACTUALIZEAZA NIVELUL COMISIOANELOR PRACTICATE PENTRU PLATI:

– Nivelul comisioanelor practicate pentru platile in euro in Spatiul Economic European (SEE) se vor alinia la nivelul platilor in lei, tinand cont de nivelul costurilor de procesare si de cerintele legislative.

– Nivelul comisioanelor practicate pentru platile in alte valute raman neschimbate.

SE MODIFICA ANUMITE CONDITII AFERENTE DECONTARII OPERATIUNILOR BANCARE, PRINCIPALELE FIIND:

– Actualizarea responsabilitatilor de rezolvare a incidentelor aparute in decontare: plati decontate cu intarziere/ nedecontate, inclusiv atunci cand acestea sunt initiate prin intermediul altor prestatori de servicii de plata.

– Devine obligatorie folosirea tipului de comisioane SHA pentru platile care se vor deconta in SEE, indiferent de valuta (SHA= impartire a comisioanelor intre platitor si beneficiarul platii, fiecare suportand pretul perceput de prestatorul sau de servicii de plata).

– Termene de executare reduse si pentru plati pe teritoriul Romaniei in alte valute ale statelelor membre UE.

In aceste conditii, pentru confor­marea cu noile cerinte legislative (europene si nationale), vor fi operate actualizari/modificari in documentatia aferenta derularii relatiei noastre de parteneriat. Documentatia contractuala actu­alizata o veti regasi pe site-ul bancii www.eximbank.ro, in sec­tiunea Documente diverse, res­pectiv:

CONDITIILE GENERALE DE AFACERI

TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE  A APLICATIEI E-XIMBANKING

NOILE TARIFE SI COMISIOANE

Mentionam faptul ca, pentru actualizarea informatiilor, cat si pentru deconta­rea anumitor tranzactii, este posibil sa va solicitam informatii aditionale, conform legislatiei privind spalarea banilor si combaterea terorismului.

Va multumim si nu ezitati sa ne contactati pentru orice detalii suplimentare!