Fondul de Investitii al Initiativei celor Trei Mari atrage angajamente noi de 40 mil. euro

Bucuresti, 17 septembrie 2020 – Fondul de Investitii al Initiativei celor Trei Mari S.A. SICAV-RAIF (FII3M) a reusit atragerea unor angajamente noi in valoare de 40 de milioane de euro, prin contributia egala, in valoare de 20 de milioane de euro, a Ministerului Finantelor din Estonia si a ALTUM –  banca de dezvoltare a Letoniei.

Cele doua institutii se alatura astfel investitorilor initiali – Bank Gospodarstwa Krajowego (BGK) din Polonia si  EximBank Romania – ridicand valoarea totala a contributiilor in FII3M  la 560 de milioane de euro.

FII3M este un fond comercial dedicat investitiilor in infrastructura din zona Europei Centrale si de Est. Fondul va investi in proiecte din domeniile energiei, transporturilor si infrastructurii digitale din statele membre ale Uniunii Europene situate in vecinatatea Marii Baltice, Adriatice si Marii Negre unde cererea pentru investitii comerciale pe termen lung  in infrastructura nationala este cea mai ridicata din Uniunea Europeana.

Mai multe informatii despre Fond: www.3siif.eu  si despre Amber Infrastructure Group –  consultantul de investitii exclusiv al Fondului – www.amberinfrastructure.com

Facem mentiunea ca aceste anunt nu constituie oferta nici partial, nici integral, nu va fi considerat ca oferta, invitatie, sugestie sau recomandare de investire si nici nu fundamenteaza integral sau partial vreun tip de contract sau angajament.