Credit sindicalizat in valoare de 427 mil. lei pentru Grupul Carmistin

Bucuresti, 26 noiembrie 2020 – Grupul Carmistin, unul dintre principalii jucatori de pe piața agribusiness si procesare de carne din Romania, a semnat o facilitate de credit sindicalizata in valoare de 427 mil. lei, aranjata de un sindicat de banci format din: Banca Comerciala Romana SA (membra a Grupului Erste), in calitate de Aranjor Principal Mandatat, Agent de Documentație si Agent de Garanții si de Plați, CEC Bank in calitate de  Aranjor Principal Mandatat si bancile participante – EximBank SA, Intesa Sanpaolo Romania SA si OTP Bank Romania SA.

Aceasta facilitate de credit complexa va fi utilizata de peste 20 de companii membre ale Grupului Carmistin pentru finanțarea proiectelor de investiții, refinanțarea creditelor bilaterale existente, precum si pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru.

Finanțarea cuprinde patru transe cu multiple posibilitaţi de utilizare, in acord cu nevoile variate ale Grupului Carmistin:

  • facilitate de  credit pe termen lung pentru cofinanțarea proiectelor de investiții cu fonduri europene alocate pentru dezvoltarea de noi ferme de crestere a pasarilor, modernizarea unitații existente de producție a nutrețurilor combinate si modernizarea abatoarelor grupului,
  • facilitate de credit pe termen lung pentru dezvoltarea de noi ferme de crestere a porcilor, modernizarea fermelor existente si cresterea capacitații de procesare a carnii,
  • facilitate de credit revolving pentru refinanțarea creditelor existente si acoperirea nevoilor tot mai mari de capital de lucru,
  • facilitate pentru finanțarea TVA aferenta proiectelor de investiții in derulare.

 „Acest proiect va permite grupului Carmistin sa-si continue cresterea intr-un ritm accelerat pe cele trei linii de afaceri principale: pui, porc si producția de furaje. Astfel, vom intra intr-o noua etapa de dezvoltare atat din punctul de vedere al cresterii vitezei procesului investițional, cat si din punctul de vedere al modului de organizare si structurare a liniilor de business. Companiile din grupul Carmistin lucreaza independent, dar cu aceeasi misiune – totul pentru hrana!”, menționeaza Andrei Brumaru, directorul executiv al  Grupului Carmistin.

PCF Investment Banking Romania (fosta Professional Capital Finance) a acționat in calitate de consultant exclusiv al imprumutatului in structurarea, negocierea si implementarea tranzacției.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acționat in calitate de consultant juridic pentru sindicatul de  banci, asigurand procesul de due-diligence si structurarea, negocierea si execuția documentației de credit.

Stratula & Asociații a acționat in calitate de consultant juridic pentru companiile membre ale Grupului Carmistin.

Despre Carmistin International

Inființat in anul 2000 de familia Paraschiv, Grupul Carmistin este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piața agribusiness si de procesare a carnii din Romania. Totodata, este unul dintre puținele holdinguri agricole care integreaza in proporție de 90% lanțul de producție agro-zootehnic, incepand de la cultivarea cerealelor, producția de furaj, cresterea animalelor (pui, porc, vita) pana la abatorizare, procesare si distribuție de produse si preparate din carne (inclusiv in rețeaua proprie de retail). Grupul Carmistin cuprinde peste 20 de companii grupate in patru divizii de producție: pui, porc, vita si agricultura.