Fondul de Investitii al Initiativei celor Trei Mari atrage angajamente de 300 mil. dolari din partea U.S. International Development Finance Corporation

Bucuresti, 14 decembrie 2020 – Fondul de Investitii al Initiativei celor Trei Mari S.A. SICAV-RAIF (FII3M) a atras angajamente noi in valoare de 300 de milioane de dolari din partea U.S. International Development Finance Corporation (DFC).

Institutia financiara americana se alatura astfel investitorilor initiali – Bank Gospodarstwa Krajowego (BGK) din Polonia si EximBank Romania, precum si altor entitati cum sunt Ministerul Finantelor din Estonia, ALTUM –  banca de dezvoltare a Letoniei, SID Bank – banca de dezvoltare a Sloveniei si EximBank Ungaria.

Aceasta decizie contribuie semnificativ la punerea in practica a anuntului SUA, de la inceputul anului, privind intentia de a aloca pana la un miliard de dolari pentru proiecte din cadrul Initiativei celor Trei Mari.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, decizia DFC reprezinta o noua expresie a sprijinului constant al SUA pentru Initiativa celor Trei Mari, precum si pentru eforturile statelor participante, inclusiv ale Romaniei, de sustinere activa a Initiativei si a obiectivului cresterii securitatii energetice si a interconectarilor strategice la nivel de infrastructura in regiune, elemente esentiale ale consolidarii rezilientei statelor participante la Initiativa.

FII3M este un fond comercial dedicat investitiilor in infrastructura din zona Europei Centrale si de Est. Fondul va investi in proiecte din domeniile energiei, transporturilor si infrastructurii digitale din statele membre ale Uniunii Europene situate in vecinatatea Marii Baltice, Adriatice si Marii Negre unde cererea pentru investitii comerciale pe termen lung  in infrastructura nationala este cea mai ridicata din Uniunea Europeana.

Mai multe informatii despre Fond: www.3siif.eu  si despre Amber Infrastructure Group –  consultantul de investitii exclusiv al Fondului – www.amberinfrastructure.com

Facem mentiunea ca aceste anunt nu constituie oferta nici partial, nici integral, nu va fi considerat ca oferta, invitatie, sugestie sau recomandare de investire si nici nu fundamenteaza integral sau partial vreun tip de contract sau angajament.