Informare clienti

La 31 decembrie 2020 s-a incheiat perioada de tranzitie pentru retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeana. Aceasta inseamna ca, in prezent, Regatul Unit este in mod oficial o tara terta si ca legislatia UE, cu exceptia legislatiei specifice schemelor de decontare SEPA, nu i se mai aplica.

In acest context, incepand cu 01 ianuarie 2021, Regatului Unit (Anglia, Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord) si Gibraltarului i se vor schimba regulile de decontare a platilor, astfel:

  • pentru platile in EURO in SEE ramane inca valabila schema SEPA, cu comisionare tip SHA, fara deducere de comisioane din suma transferului;
  • pentru platile in alte valute decat EUR, decontarea se va face prin banci de corespondenta (prin mesaje SWIFT) ,  avand posibilitatea de a se alege tipul de comision: OUR/BEN/SHA.

Mentionam faptul ca, pentru actualizarea informatiilor, cat si pentru deconta­rea anumitor tranzactii, este posibil sa va solicitam informatii aditionale, conform legislatiei privind spalarea banilor si combaterea terorismului.

Va multumim si nu ezitati sa ne contactati pentru orice detalii suplimentare.