Fuziunea EximBank – Banca Romaneasca, premiata la Gala eFinance

Bucuresti, 09 februarie 2023 – Implementarea cu succes a proiectului generat de fuziunea prin absorbtie dintre EximBank si Banca Romaneasca, utilizand solutia Allevo FinTP, a fost premiata in cadrul editiei a XX-a Galei premiilor eFinance, organizata de Finmedia, eveniment care recompenezeaza cele mai ambitioase, inspirate, complexe si inovatoare proiecte aferente zonei de convergenta a sectoarelor financiar – bancar si IT&C.

Proiectul premiat a vizat implementarea unei solutii de procesare a tranzactiilor financiare interbancare, care sa realizeze integrarea sistemelor informatice specifice fiecarei banci, si care sa asigure tranzitia de la operatiunile desfasurate independent de fiecare banca.

Pentru aceasta a fost urtilizata aplicatia FinTP, solutia Allevo care conecteaza aplicatii interne bancare la sisteme externe, cum ar fi SWIFT, Transfond, Eurosystem.  Functiile de baza ale solutiei FinTP sunt reprezentate de automatizarea fluxurilor, procesarea diferitelor tipuri si standarde de mesaje, validarea, reconcilierea, asigurarea rezilientei si persistentei tranzactiilor pe care le proceseaza.

EximBank a finalizat la 31 decembrie 2022 fuziunea prin absorbtie cu Banca Romaneasca devenind o banca universala 100% romaneasca, aflata in top 10 cele mai mari institutii de cre­dit dupa active. Banca ofera clientilor sai, persoane fizice si juridice, o gama larga de produse si servicii de calitate, adaptate nevoilor acestora.

EximBank opereaza o retea nationala de distributie de 83 de sucursale si 26 de Centre de Afaceri, acestea din urma fiind dedicate exclusiv companiilor, retea care ii permite sa fie aproape de clientela de retail si corporate si sa implementeze diverse programe de dezvoltare romanesti si europene.