CEC Bank si EximBank finanteaza Toneli Holding, cel mai mare producator de oua din Romania

Bucuresti, 24.03.2023 – CEC Bank a acordat o finantare de circa 40 milioane de lei companiei Toneli Holding SA, parte din Grupul Toneli, cel mai mare producator de oua din Romania. Finantarea beneficiaza de o garantie acordata de EximBank in cadrul schemei de ajutor de stat in contextul crizei economice generate de agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei.

“In ciuda provocarilor ridicate de actualul context economic, continuam sa sustinem companiile din domeniul agricol, cu atat mai mult atunci cand e vorba de firme cu care avem deja o colaborare de traditie. Finantarea agriculturii a inregistrat, anul trecut, o evolutie deosebita, CEC Bank consolidandu-si pozitia in acest domeniu, soldul creditelor acordate agriculturii crescand cu circa un miliard de lei”, a declarat Laura Mihai, director Directia Clienti Mari CEC Bank.

”In general, se spune despre  banci ca iti dau umbrela cand este soare si o iau cand ploua, dar acest parteneriat demonstreaza contrariul. Intr-o perioada dificila pentru mediul de afaceri si nu numai, plina de provocari, CEC si EximBank sunt alaturi de companiile romanesti si propun solutii financiare care servesc nevoilor reale ale comunitatii de business. Iar acesta este numai un exemplu al capacitatii EximBank de a construi parteneriate eficiente cu celelalte banci comerciale, in beneficiul direct al firmelor locale care pot accesa mai usor finantarea necesara pentru activitatea curenta sau pentru investitii”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

„Toneli Holding, construieste an de an in jurul viziunii de a fi nu doar un lider de piata, ci si un etalon in ceea ce priveste productia si distributia de oua si alte produse adiacente. Pentru materializarea planurilor strategice, suntem constienti ca avem nevoie de suportul tuturor stakeholder-ilor si aici institutiile financiare au un rol relevant. Suntem onorati sa avem alaturi de noi in aceasta calatorie ambitioasa, banci cu rezonanta pentru economia romaneasca, precum CEC Bank si EximBank, parteneriate ce ne genereaza in egala masura incredere si responsabilitate”, a declarat domnul Toni Khoury, Director General, Grupul de firme Toneli.

Despre CEC Bank

CEC Bank este institutia financiara cu cea mai lunga traditie din Romania. Fondata in 1864, CEC Bank are in prezent cea mai extinsa retea nationala, cu peste 1.000 de sucursale si unitati teritoriale si cu active de peste 61,8 miliarde lei, la sfarsitul lui 2022. CEC Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca si ofera o gama completa de produse si servicii persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM si POS, internet banking (CEConline), mobile banking si magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse si servicii bancare 100% online. Mai multe detalii despre produsele si serviciile oferite de CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate a Bancii, apeland gratuit Serviciul suport clienti la numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro.

Despre EximBank

EximBank este o banca universala 100% romaneasca, aflata in top 10 cele mai mari institutii de credit dupa active. Banca ofera clientilor sai, persoane fizice si juridice, o gama larga de produse si servicii de calitate, adaptate nevoilor acestora. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea economiei. Schema de ajutor de stat in contextul crizei economice generate de agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei se adreseaza companiilor mari si IMM-urilor cu o cifra de afaceri de minimum 20 mil. lei care pot accesa credite de investitii si credite pentru capital de lucru, la rate de dobanda subventionata, precum si garantii de stat care acopera pana la 90% din creditele de investitii si creditele pentru capital de lucru acordate de bancile comerciale, ca expuneri noi. Pentru detalii: www.eximbank.ro

DESPRE TONELI

Toneli Holding si-a inceput operatiunile de productie si distributie a oualor acum peste 25 de ani. In prezent, compania isi desfasoara activitatile de crestere a tineretului de pasari si pe cea de productie in 24 ferme amplasate in zona de sud a tarii, in judetele Giurgiu, Teleorman, Ialomita, Dambovita, Arges, in peste 150 de hale de productie. Compania a dezvoltat in ultimii ani conceptul „from farm to fork” si isi securizeaza trasabilitatea acoperind intregul lant trofic de productie si distributie, de la pui de o zi, productie de furaje, sisteme de crestere a pasarilor, sortare, ambalare, distributie, marketing, merchandising. Ca rezultat al politicii de leadership si diferentiere, Familia Toneli este cel mai cunoscut brand din Romania de pe piata oualor de consum avand o cota de piata de peste 30% din comertul modern si un brand awareness national de peste 70%. Printre partenerii importanti din portofoliul Toneli Holding, regasim Familia Regala a Romaniei, MC Donald’s, City Grill, retailul modern (IKA), retele de tip LKA, platformele de distriburie on-line, clienti importanti din canalele Horeca si Industry, dar si ANBCT (Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism).