Exim Banca Romaneasca si Universitatea din Craiova, parteneriat pentru educatie

Bucuresti, 09 iunie 2023 – Exim Banca Romaneasca continua sa se implice in programe care se concentreaza pe cresterea calitatii educationale a tinerilor si a incheiat astazi un acord de colaborare cu Universitatea din Craiova, parte integranta a comunitatii academice europene si internationale si una dintre cele mai importante resurse de cunoastere si inovare din regiune.

In cadrul acestui acord vor fi derulate programe pentru informarea, educarea și sprijinirea procesului de formare profesională (traininguri, workshopuri, seminarii, elaborare studii de caz etc.) a studentilor universitatii, se vor organiza campanii de informare cu privire la furnizarea stagiilor pentru studenti si absolventi, dar si interactiuni cu agentii economici din comunitatea locala pentru organizarea de stagii pentru studentii si absolventii unitatii de invatamant superior.

Cu ocazia semnarii acordului a fost organizat, la Craiova, si seminarul ”Educatia financiara, solutia pentru dezvoltarea economica a Romaniei”, primul eveniment din cadrul parteneriatului, la care au participat oficiali ai Exim Banca Romaneasca si ai Universitatii din Craiova, studenti si cadre didactice, dar si reprezentanti ai mediului de afaceri  si ai autoritatilor publice locale.

Parteneriatul cu Universitatea din Craiova se inscrie in strategia de implicare sociala responsabila a Exim Banca Romaneasca ce acorda o atentie deosebita proiectelor educationale menite sa contribuie la dezvoltarea comunitatii prin insusirea si aprofundarea unor elemente ale educatei financiare la nivelul invatamantului primar, gimnazial, liceal, universitar si al persoanelor adulte. Preocupata permanent de incurajarea si sustinerea proiectelor care urmaresc evidentierea elitelor, Exim Banca Romaneasca a implementat de-a lungul timpului programe de internship care sa faca mult mai usoara tranzitia tinerilor de la scoala la viata activa, cu posibilitatea de a performa rapid, precum si programe pentru centre educationale pentru sustinerea activitatii didactice si de cercetare.

Exim Banca Romaneasca este o banca universala 100% romaneasca, aflata in top 10 cele mai mari institutii de cre­dit dupa active. Banca ofera clientilor sai, persoane fizice si juridice, o gama larga de produse si servicii de calitate, adaptate nevoilor acestora. Exim Banca Romaneasca opereaza o retea nationala de distributie de 83 de sucursale si 26 de Centre de Afaceri, acestea din urma fiind dedicate exclusiv companiilor, retea care ii permite sa fie aproape de clientela de retail si corporate si sa implementeze diverse programe de dezvoltare romanesti si europene. In plus, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, Exim Banca Romaneasca este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea durabila a economiei.