Bancheri de top, premii pentru dinamica creditarii si a activelor

Performantele financiare din 2022 ale Exim Banca Romaneasca au fost recunoscute in cadrul Galei Bancheri de Top, organizata de revista „Piata Financiara”, banca fiind recompensata cu ”Premiul pentru cea mai buna dinamica a creditarii” si ”Premiul pentru dinamica activelor”.

Pe parcursul anului trecut, Exim Banca Romaneasca a continuat sa fie parte a procesului de crestere a gradului de prosperitate economica si a incheiat 2022 cu o crestere de 10% a activelor administrate. Motorul principal al acestei evolutii l-a reprezentat majorarea consistenta a finantarilor acordate in conditii de prudenta si performanta financiara.

La nivel operational, anul 2022 a stat sub semnnul fuziunii cu Banca Romaneasca, un proiect unic pe piata bancara ce a permis crearea unui brand puternic pe piata bancara si pozitionarea pe locul 8 in topul bancilor (de pe pozitia 21 in 2012) cu o cota de piata in total active de circa 3%.

In prezent, Exim Banca Romaneasca ofera clientilor sai, persoane fizice si juridice, o gama larga de produse si servicii de calitate, adaptate nevoilor acestora. Banca opereaza o retea nationala de distributie de 83 de sucursale si 26 de Centre de Afaceri, acestea din urma fiind dedicate exclusiv companiilor, retea care ii permite sa fie aproape de clientela de retail si corporate si sa implementeze diverse programe de dezvoltare romanesti si europene.

In plus, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, Exim Banca Romaneasca este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea durabila a economiei.