Termeni si conditii Google Pay

Termeni si conditii specifice pentru utilizarea in cadrul Serviciului Google Pay a cardurilor emise de catre Exim Banca Românească S.A.

 I. Definitii:

In cuprinsul prezentului document, termenii mentionati mai jos vor fi utilizati avand urmatorul inteles:

BancaExim Banca Românească S.A., persoana juridica romana constituita sub forma de societate pe actiuni, cu capital mixt (de stat si privat), cu sediul social in Strada Barbu Delavrancea nr. 6A, Sectorul 1, cod postal 011355, înregistrată în Registrul Instituțiilor de Credit sub numărul RB-PJR-40-015/18.02.1999 si in Registrul Comerțului sub nr. J40/8799/08.04.1992, având codul de identificare fiscală RO 361560, identificatorul unic la nivel european (EUID) ROONRC.J40/8799/1992, capitalul social subscris si vărsat de 800.759.862 RON, telefonul +4021.405.30.96 si e-mail-ul “office@eximbank.ro”;

Card eligibil – card emis de Banca, pe care Detinatorul sau Utilizatorul il poate inrola in Google Pay; intra in aceasta categorie (i) cardul de debit si cardul de credit emise pentru persoane fizice (atat card principal emis pe numele titularului de cont la care este atasat cardul, denumit detinator principal, cat si cardul suplimentar emis pe numele altei persoane fizice, indicate de detinatorul principal, denumita utilizator autorizat), precum si (ii) cardul de debit business emis pentru persoane juridice/persoane fizice autorizate/persoane care exercita profesii autorizate de lege (detinatori principali) si pe numele persoanelor fizice indicate Bancii de aceste entitati, denumite utilizatori autorizati. Pentru a putea fi inrolate in Google Pay, Cardurile eligibile trebuie sa fie valabile (i.e. sa nu se fi implinit data expirarii), active (i.e. neinchise temporar/definitiv) si sa nu fie atasate unui cont restrictionat pe motiv de neactualizare a datelor in procesul de cunoastere a clientelei sau unui cont blocat ca urmare a unei popriri primite de Banca/a altei forme legale de indisponibilizare de care este tinuta Banca.

Datele transferate catre Google:

(i) in procesul de inrolare a unui Cardul eligibil in Google Pay: numele si prenumele Detinatorului/Utilizatorului, numarul Cardului eligibil, data expirarii Cardului elibigil si orice alta data setata de catre Google si solicitata Detinatorului/Utilizatorului de catre Google in procesul de inrolare in vederea inrolarii si

(ii) dupa inrolarea Cardului eligibil, in vederea afisarii in Google Pay, ca functionalitate oferita Detinatorului/Utilizatorului de catre Google, sub forma de lista, a ultimelor tranzactii realizate cu Tokenul a tranzactiilor realizate cu Tokenul: valoarea si moneda tranzactiei, data tranzactie, identificatorul unic al tranzactiei si detaliile privind comerciantul; aceste date sunt puse la dispozitia Google de catre Mastercard.

 Detinator principal sau Detinator – persoana fizica titulara a unui Card eligil de tipul card principal, inrolat in Google Pay sau care urmeaza sa fie inrolat in Google Pay.

 Dispozitiv – dispozitiv mobil de tip telefon inteligent (smartphone) cu sistem de operare Android [versiune minima 5.0] sau ceas inteligent (smartwatch) compatibil cu Google Pay, cu software original, tehnologia NFC activa si Google Pay instalat.

 Furnizor (Google) – Google Ireland Limited, cu sediul in Gordon House, strada Barrow, Dublin 4, Irlanda.

 Google Play– set de servicii online si de software apartinand Google. Mai multe detalii se pot gasi pe site-ul Furnizorului la adresa: https://support.google.com/pay#topic=7625138.

 NFC – standard de comunicatii radio de inalta frecventa care permite schimbul wireless de date pe o distanta foarte scurta, de pana la 20 de centimetri departare.

 Serviciul Google Pay – serviciu de tip „portofel digital” oferit de Furnizor Detinatorilor si Utilizatorilor prin intermediul caruia acestia pot efectua, prin orice Card eligibil inrolat in Google Pay, tranzactii cu Tokenul. Informatii suplimentare despre Serviciul Google Pay si despre Dispozitivele compatibile se regasesc pe site-ul Furnizorului la adresa https://support.google.com/pay#topic=7625138. Serviciul Google Pay este oferit de Furnizor in baza unui acord incheiat intre fiecare Detinator principal/Utilizator autorizat si Furnizor, separat de acest document.

Serviciul Call Center Carduri – serviciu oferit de Banca Detinatorilor/Utilizatorilor disponibil 24/24 ore, 7 zile din 7, la numarul 021.304.81.00.

Termeni si Conditii specifice – prezentul document continand termenii si conditiile specifice pentru (i) inrolarea Cardurilor eligible in Google Pay si (ii) utilizarea Cardurilor eligible inrolate prin Serviciul Google Pay. Prevederile prezentului document se completeaza, dupa caz, cu prevederile din: (i) Conditiile generale de afaceri pentru Persoane Fizice; (ii) Conditiile Generale de Utilizare a cardurilor de debit pentru Persoane Fizice; (iii) Contractul de emitere si utilizare card de credit; (iv) Conditiile generale de afaceri pentru Persoane Juridice; (v) Conditiile generale de utilizare a cardurilor Mastercard Business, toate disponibile pe site-ul Băncii la adresa https://www.eximbank.ro/documente-diverse/.

Token – serie unica de cifre in format digital ce asigura, odata inrolat un Card eligibil in Google Pay, substituirea securizata a datelor Cardului eligibil. In cadrul Serviciului Google Pay, prin intermediul Tokenului, se pot realiza urmatoarele tranzactii (i) plati contactless la terminalele POS, utilizand tehnologia NFC, (ii) plati pe internet, pe site-urile si in aplicatiile comerciantilor ce accepta plata prin Serviciul Google Pay sau (iii) retrageri de numerar la terminalele ATM cu functionalitate contactless, cu respectarea limitelor standard de utilizare a numerarului si a Cardului eligibil. Tokenul este diferit de numarul Cardului eligibil (i.e. numarul inscriptionat pe fata Cardului eligibil). Tokenul asigura cresterea securitatii tranzactiilor, evitand stocarea de catre comercianti a numarului Cardului eligibil.

Utilizator autorizat sau Utilizator – (i) persoana fizica titulara a unui Card eligil de tipul card suplimentar, inrolat in Google Pay sau care urmeaza sa fie inrolat in Google Pay sau (ii) persoana fizica care detine un Card eligibil de tip card de debit business, inrolat in Google Pay sau care urmeaza sa fie inrolat in Google Pay.

II. Cerinte Generale

2.1. Pentru inrolarea Cardurilor eligibile in Google Pay, Detinatorul/Utilizatorul trebuie sa indeplineasca o serie de conditii prealabile cumulative:

  1. a) Detinatorul/Utilizatorul trebuie sa detina un Card eligibil;
  2. b) Detinatorul/Utilizatorul trebuie sa detina un cont Google activ, in conformitate cu conditiile impuse de Google;
  3. c) Detinatorul/Utilizatorul trebuie sa detina un Dispozitiv. Inrolarea unui Card eligibil in Google Pay trebuie sa fie efectuata doar pe un Dispozitiv al carui proprietar/detinator legitim este Detinatorul/Utilizatorul. Furnizorul Dispozitivului poate impune propriile limitari sau restrictii privind utilizarea Google Pay;
  4. d) Detinatorul/Utilizatorul trebuie sa seteze pe Dispozitiv una dintre modalitatile de blocare/deblocare, prezentate pe site-ul Google, precum: parola, PIN, amprenta digitala sau Face ID. Mai multe detalii in acest sens se pot gasi pe site-ul Google – https://support.google.com.

2.2. Banca nu are nicio responsabilitate, in raport cu Detinatorul/Utilizatorul, referitor la cerintele/conditiile si/sau la orice limitari/restrictii privind utilizarea Google Pay si a Serviciului Google Pay, stabilite de catre Furnizor, si nici la modificarea si/sau comunicarea acestora Detinatorului/Utilizatorului.

III. Inrolarea unui Card eligibil in Google Pay

3.1. Doar Detinatorul/Utilizatorul are dreptul sa solicite inrolarea Cardului eligibil. Inrolarea se poate initia utilizand optiunile oferite de Furnizor, cum ar fi setarile Android din meniul dedicat sau din Google Pay.

3.2. Pentru inrolarea Cardului eligibil, Detinatorul/Utilizatorul trebuie sa parcurga urmatoarele etape, in ordinea prevazuta mai jos:

  1. sa introduca in Google Pay urmatoarele date care se regasesc pe Cardul eligibil: numarul, data expirarii si codul CVV;
  2. sa accepte Termenii si conditiile specifice care vor fi afisate in Google Pay si
  3. sa urmeze, daca e cazul, instructiunile ce ii sunt afisate de Google in Google Pay.

3.3. Rezolutia privind solicitarea de inrolare a Cardului eligibil in Google Pay poate fi card inrolat sau card neinrolat. Rezolutia se afiseaza in Google Pay.

3.4. Procesul de inrolare a Cardului eligibil in Google Pay se desfasoara astfel:

(i) Detinatorul/Utilizatorul comunica in Google Pay datele solicitate de Google pentru inrolare;

(ii) Banca verifica (ii.1.) realitatea numarului Cardului eligibil, a datei datei expirarii Cardului eligibil si a codului CVV introduse in Google Pay de catre Detinator/Utilizator si (ii.2.) caracterul eligibil al cardului cu privire la care Detinatorul/Utilizatorul a initiat procesul de inrolare in Google Pay;

(iii) in functie de rezultatele verificarii anterior mentionate, Banca comunica/transmite Google continuarea sau nu a procesului de inrolare, fara a dezvalui Google rezultatele verificarii;

(iv) Detinatorul/Utilizatorul accepta Termenii si conditiile specifice si urmeaza instructiunile afisate de Google in Google Pay, inclusiv cele pentru autentificarea Detinatorului/Utilizatorului;

(v) Banca transmite Detinatorului/Utilizatorului, prin SMS catre numarul de telefon declarat de Detinator/Utilizator in relatie cu Banca, codul primit din partea Google si

(vi) Detinatorul/Utilizatorul introduce in Google Pay codul primit prin SMS.

Verificarile mentionate la punctul (ii) de mai sus si transmiterea codului prin SMS, conform punctului (v) de mai sus sunt realizate de Banca in mod automat, fara interventie umana. Daca, spre exemplu, in cadrul acestui proces automat, Cardul eligibil nu este activ (i.e. cardul este blocat temporar/definitiv), Banca comunica/transmite Google ca procesul de inrolare nu va continua, iar rezolutia va fi card neinrolat.

Detinatorul/Utilizatorul poate contacta oricand Banca, prin Serviciul Call Center Carduri, pentru:

(a) a obtine informatii despre procesul de inrolare si/sau despre cauzele neinrolarii;

(b) pentru a-si exprima punctul de vedere;

(c) pentru a contesta rezolutia de neinrolare si

(d) pentru a beneficia de interventie umana pentru eliminarea cauzelor, acolo unde este posibil, sau de suport in legatura cu inrolarea in Google Pay.

3.5. Detinatorul/Utilizatorul are posibilitatea sa inroleze un Card eligibil in Google Pay pe mai multe Dispozitive in acelasi timp. Pentru aceasta, este necesar sa parcurga etapele descrise anterior pentru fiecare Dispozitiv.

3.6. Dupa inrolare, pentru fiecare Card eligibil inrolat este generat un Token asociat Cardului eligibil inrolat pe Dispozitiv. In cazul in care inrolarea aceluiasi Card eligibil este realizata pe mai multe Dispozitive, pe fiecare Dispozitiv este generat alt Token asociat Cardului eligibil inrolat.

3.7. Detinatorul/Utilizatorul are posibilitatea, pentru o perioada limitata de timp, sa finalizeze inrolarea Cardului eligibil si la un moment ulterior celui in care a inceput procesul de inrolare. In acest sens, continuarea procesului de inrolare se va putea relua din Google Pay.

3.8. La data prezentelor Termenii si Conditii, Banca nu percepe taxe pentru inrolarea Cardului eligibil in Google Pay

IV. Utilizarea Cardului eligibil inrolat in Google Pay prin Serviciul Google Pay

4.1. Serviciul Google Pay permite Detinatorului/Utilizatorului sa utilizeze Cardul eligibil inrolat in Google Pay pentru realizarea urmatoarelor tranzactii cu Tokenul:

  1. plati contactless la terminalele POS ale comerciantilor, atunci cand Cardul eligibil inrolat in Gogle Pay este asociat unui Dispozitiv de tipul telefon inteligent (smartphone) cu sistem de operare Android sau ceas inteligent (smartwatch) compatibil cu Google Pay;
  2. tranzactii pe internet, pe site-urile si in aplicatiile comerciantilor ce accepta la plata cardurile Mastercard afisand optiunea Google Pay;
  3. retrageri de numerar la terminalele ATM cu functionalitate contactless, cu respectarea limitelor standard de utilizare a numerarului si a Cardului eligibil. Daca Detinatorul/Utilizatorul a dezactivat optiunea de tranzactii contactless pentru Cardul eligibil, Tokenul nu poate fi folosit pentru efectuarea platilor si retragerilor de numerar contactless.

4.2. Daca Detinatorul/Utilizatorul si-a inrolat mai multe Carduri eligibile in Google Pay, atunci primul Card eligibil inrolat va fi selectat implicit in Google Pay la efectuarea platilor si retragerilor de numerar la ATM-urile cu functionalitate contactless. Inainte de efectuarea platii/retragerii de numerar, Detinatorul/Utilizatorul are posibilitatea sa-l inlocuiasca, selectand in Google Pay imaginea [insotita de ultimele 4 cifre ale numarului cardului] asociata altui Card eligibil inrolat.

4.3. Detinatorul/Utilizatorul isi exprima consimtamantul pentru efectuarea unei tranzactii prin Token astfel:

  1. pentru platile contactless, prin apropierea Dispozitivului, pe care Detinatorul/Utilizatorul si-a inrolat Cardul eligibil, de terminalul de plata al comerciantului. Aceasta actiune trebuie precedata de aplicarea masurii de deblocare specifica Dispozitivului de tip smartwatch (PIN, model (pattern) sau parola) sau Dispozitului de tip smartphone (PIN, model (pattern), parola, amprenta digitala sau Face ID). Pot face exceptie de la aplicarea masurii prealabile de deblocare a Dispozitivului de tip smartphone anumite tranzactii de plata, de exemplu: i) serii de maxim 5 plati consecutive contactless la POS de valoare mica (valoare stabilita de catre Organizatiile de carduri) si afisata pe pagina de internet a Bancii in sectiunea dedicata cardurilor pentru persoane fizice; ii) plati la terminale neasistate pentru servicii de transport si parcare.
  2. pentru platile pe internet, pe site-urile si in aplicatiile comerciantilor ce accepta la plata cardurile Mastercard afisand optiunea Google Pay, prin consimtamantul exprimat pe site in aplicatie pentru finalizarea platii prin Google Pay. Aceasta actiune trebuie precedata de aplicarea masurii de deblocare a Dispozitivului de tip smartphone (PIN, model (pattern), parola, amprenta digitala sau Face ID).
  3. pentru retrageri numerar la ATM-uri cu functionalitate contactless, prin apropierea Dispozitivului, pe care Detinatorul/Utilizatorul si-a inrolat Cardul eligibil, de terminalul compatibil si introducerea codului PIN al Cardului eligibil caruia ii este asociat Tokenul utilizat pentru operatiuni de retragere numerar. Aceasta actiune trebuie precedata de luminarea ecranului, respectiv de aplicarea masurii de deblocare specifica Dispozitivului de tip smartwatch (PIN, model (pattern) sau parola) sau Dispozitivului de tip smartphone (PIN, model (pattern), parola, amprenta digitala sau Face ID).

4.4. Prin Google Pay sunt utilizate metodele de blocare a Dispozitivului de tip smartphone precum PIN, model (pattern), parola, Face ID sau amprenta digitala, ca metode de verificare/identificare a utilizatorului Dispozitivului ce pot fi utilizate in locul sau, atunci cand este cazul, impreuna cu metodele traditionale precum codul PIN, semnatura pe chitanta pentru tranzactiile din magazine sau autentificarea operatiunii in aplicatia  Exim Pay pentru tranzactiile din cadrul aplicatiilor sau pe internet.

4.5. Mai multe detalii privind modalitatea de efectuare a tranzactiilor prin intermediul Google Pay pot fi consultate pe pagina de suport a Furnizorului.

4.6. In cadrul Google Pay, pe Dispozitivul pe care a fost generat Tokenul utilizat pentru realizarea tranzactiilor prin Serviciul Google Pay, Furnizorul va putea pune la dispozitia Detinatorului/Utilizatorului informatii referitoare la ultimelele tranzactii realizate cu pe baza respectivului Token. In cazul in care vor exista discrepante intre informatiile afisate de Furnizor in cadrul Google Pay si cele puse la dispozitie de catre Banca, prin extrasul de cont furnizat prin odalitatile de comunicare prevazute in relatia cu Banca, vor prevala informatiile pus la dispozitie de Banca.

4.7. Intrucat Tokenul este diferit de numarul Cardului eligibil, daca Detinatorul/Utilizatorul solicita unui comerciant sa-i ramburseze/returneze o suma ce a fost platita utilizand Tokenul, Detinatorul/Utilizatorul trebuie sa furnize comerciantului ultimele 4 cifre ale numarului Cardului eligibil cu care s-a efectuat respectiva plata prin Serviciul Google Pay. Ultimele 4 cifre sunt afisate in Google Pay pe imaginea cardului, fiind disponibile si prin intermediul Serviciului Call Center Carduri.

4.8. Utilizarea Tokenului se supune si dispozitiilor contractuale continute de (i) Conditiile Generale de Utilizare a cardurilor de debit pentru persoane fizice, (ii) Contractul de emitere si utilizare a cardului de credit, (iii) Conditiilor Generale de utilizare a cardurilor Mastercard Business, (iv) Conditiilor generale de afaceri pentru persoane fizice, respectiv (v) Conditiilor Generale de Afaceri pentru persoane juridice, incheiate cu Banca, dupa caz.

4.9. Utilizarea Tokenului se face pana la epuizarea cheilor de securitate ce au fost descarcate automat pe Dispozitiv odata cu emiterea Tokenului. Cheile de securitate se consuma dupa maxim 10 incercari de tranzactionare (autorizate de catre Banca sau respinse),. Procesul de actualizare a cheilor de securitate se va declansa automat, ori de cate ori Dispozitivul se conecteaza la datele mobile.

4.10. Un Card eligibil poate fi inrolat in Google Pay pe durata existentei contractului incheiat intre Banca si Furnizor, contract avand ca obiect inrolarea in Google Pay a cardurilor emise de Banca. La incetarea contractului dintre Banca si Furnizor, Tokenul asociat Cardului eligibil nu va mai putea fi utilizat prin Serviciul Google Pay.

V. Blocarea Tokenului

5.1. Blocarea Tokenului poate fi temporara sau definitiva. Pe perioada in care este blocat, Tokenul nu poate fi folosit.

5.2. Tokenul blocat temporar poate fi deblocat la incetarea cauzei care a determinat blocarea sa si va putea fi folosit ulterior deblocarii. Un Token blocat definitiv nu va mai putea fi deblocat, aceasta masura avand ca efect stergerea cu efect definitiv a Tokenului din Google Pay.

5.3. Detinatorul/Utilizatorul are posibilitatea:

  1. a) de a bloca temporar Tokenul prin apel telefonic la Serviciul Call Center Carduri. La incetarea cauzei care a determinat blocarea temporara, Detinatorul/Utilizatorul poate debloca Tokenul prin apel telefonic la Serviciul Call Center Carduri.
  2. b) de a bloca definitiv Tokenul: (i) direct din Google Pay sau (ii) prin apel telefonic la Serviciul Call Center Carduri.

5.4. Banca va bloca definitiv Tokenul in urmatoarele cazuri: (i) Cardul eligibil a fost declarat pierdut/furat si a fost blocat definitiv; (ii) in toate celelalte cazuri in care Banca realizeaza blocarea Cardului eligibil conform conditiilor contractuale aplicabile acestuia. Pentru situatia de la (i) de mai sus, Detinatorul/Utilizatorul are posibilitatea sa solicitate Bancii emiterea unui nou Card eligibil pe care il poate inrola in Google Pay parcurgand etapele indicate in Sectiunea III de mai sus.

5.5. La expirarea termenului de valabilitate a Cardului eligibil (mentionat pe fata cardului), Tokenul aferent acestuia va putea fi utilizat doar in urma activarii Cardului eligibil reinnoit.

5.6. Furnizorul are dreptul de a bloca definitv Tokenul. Aceasta masura poate fi luata de Furnizor inclusiv in situatiile in care Detinatorul/Utilizatorul se deconecteaza de la serviciul Google Play, daca  reseteaza Dispozitivul de pe care s-a generat Tokenul sau daca elimina metoda de blocare a Dispozitivului. Mai multe detalii se regasesc pe pagina de suport a Furnizorului.

VI. Obligatiile Detinatorului/Utilizatorului

6.1. Dupa inrolare, Detinatorul/Utilizatorul va securiza Dispozitivul utilizat cu aceeasi atentie pe care trebuie sa o utilizeze pentru pastrarea in siguranta a Cardului elgibil, pentru a evita utilizarea neautorizata a Tokenului. In acest sens, Detinatorului/Utilizatorului ii revine obligatia, atunci cand utilizeaza o parola pentru securizarea Dispozitivului, sa stabileasca o parola cu grad sporit de complexitate si sa pastreze aceasta parola in siguranta.

6.2. Detinatorul/Utilizatorul are obligatia de a anunta Banca atunci cand a pierdut Cardul eligibil care a fost inrolat in Google Pay si/sau Dispozitivul pe care acesta a fost inrolat in Google Pay sau cand acesta/acestea i-a(u) fost furat(e) sau folosit(e) fara acordul sau si de a bloca Tokenul conform optiunilor prezentate in art. 5.3 din Sectiunea V de mai sus.

6.3. Detinatorul/Utilizatorul are obligatia de a pastra in siguranta datele sale de autentificare in Google Pay si/sau pentru contul sau Google si/sau pentru Dispozitivul sau.

6.4. Detinatorul/Utilizatorul are obligatia de a pastra Cardul eligibil separat de Dispozitiv.

6.5. Detinatorul/Utilizatorul are obligatia de a monitoriza tranzactiile efectuate cu Tokenul si de a comunica imediat Bancii prin apelarea Serviciului Call Center Carduri orice neconcordanta sau neregula identificata in legatura cu acestea dupa ce a verificat informatia disponibila in extrasul de cont pus la dispozitie de Banca.

6.6. Detinatorul/Utilizatorul are obligatia de a bloca defintiv Tokenul aferent Dispozitivului atunci cand inceteaza sa-l mai utilizeze.

6.7. Detinatorul/Utilizatorul are obligatia de a bloca definitiv Tokenul atunci cand intentioneaza sa dezactiveze metodele de blocare utilizate pentru securizare impotriva utilizarii neautorizate a Dispozitivului.

6.8. Pentru clarificarea aspectelor privind tranzactiile efectuate cu Tokenul, Detinatorul/Utilizatorul se va adresa comerciantului si/sau Bancii, dupa caz.

6.9. Accesul si utilizarea Tokenului depind de Google Pay si/sau de reteaua furnizorului de internet a Detinatorului/Utilizatorului.

VII. Raspundere

7.1. Banca nu este responsabila pentru tranzactiile efectuate cu Tokenul pana la momentul informarii sale cu privire la aparitia unuia dintre evenimentele anterior enumerate in art. 6.2. din Capitolul VI de mai sus.

7.2. Banca nu este raspunzatoare pentru tranzactiile efectuate cu Tokenul daca sunt realizate de alte persoane, indiferent daca acestea au fost realizate cu sau fara acordul Detinatorului/Utilizatorului sau ca urmare a neindeplinirii de catre acesta a obligatiilor ce-i revin.

7.3. Banca nu controleaza metodele de blocare utilizate pentru securizare impotriva utilizarii neautorizate a Dispozitivului si nu raspunde pentru pierderile cauzate ca urmare a dezactivarii lor de catre Detinator/Utilizator sau de modul in care Google Pay sau furnizorul Dispozitivului utilizeaza respectivele metode de securizare.

7.4. Banca nu are control asupra operatiunilor altor furnizori si/sau terti in cadrul utilizarii Serviciului Google Pay (i.e. furnizori ai retelei de internet, Google etc.) si nu va raspunde pentru nicio situatie legata de serviciile furnizate de acestia care provoaca intreruperea sau impiedicarea utilizarii Tokenului.

7.5. Banca nu este raspunzatoare pentru utilizarea Google Pay si/sau a Serviciului Google Pay si nici pentru efectele generate de utilizarea necorespunzatoare a acestora. Pentru limitarea unor potentiale prejudicii aduse de utilizarea Google Pay de catre terti, este recomandat Detinatorului/Utilizatorului sa nu instraineze/imprumute Dispozitivul, sa nu divulge metoda de deblocare a Dispozitivului si sa nu ofere Cardul eligibil altor persoane.

7.6. Banca nu are control asupra sistemului de operare al Dispozitivului utilizat si nu este responsabila de niciun fel de prejudiciu cauzat acestuia, incluzand dar fara a se limita la orice bresa de securitate cauzata de virusi, erori, falsificare, defectiuni tehnice etc.

7.7. Banca nu este responsabila pentru niciun fel de dauna directa sau indirecta, fara a se limita la pierderi de profit, castiguri nerealizate si/sau nefructificarea unor oportunitati de afaceri sau orice alte pierderi similare suferite de Detinator/Utilizator ca urmare a lipsei de folosinta a Google Pay si a Serviciului Google Pay sau de calitatea necorespunzatoare a acestora.

7.8. Banca nu este raspunzatoare fata de Detinator/Utilizator pentru neindeplinirea oricarei obligatii in caz de forta majora/caz fortuit si in general in cazul unui eveniment care este dincolo de controlul sau, cat si pentru operarea si conexiunea altor retele nationale sau straine si pentru activitatile si actiunile lor in general.

7.6. Prevederile prezentului document nu reglementeaza achizitia de produse/servicii efectuata de Detinator/Utilizator de la: (i) furnizorul Dispozitivului pe care este instalata Google Pay, (ii) furnizorul retelei de telefonie mobila, (iii) comerciantii ale caror site-uri sau servicii integreaza sau permit utilizarea Google Pay. Acesti furnizori/comercianti reglementeaza prin propriile conditii contractuale furnizarea serviciilor/vanzarea produselor. Detinatorul/Utilizatorul se va supune conditiilor contractuale stabilite de acesti comercianti/furnizori atunci cand contracteaza servicii/produse de la acestia, cand le viziteaza site-urile sau cand le ofera acestora informatii despre persoana sa. Banca nu raspunde pentru legalitatea furnizarii/prestarii acestor produse/servicii si nici pentru securitatea, acuratetea, legalitatea sau orice alt aspect privind respectivele produse/servicii oferite de acesti comercianti/furnizori.

VIII. Prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Banca

8.1. Datele cu caracter personal privind Detinatorul/Utlizatorul sunt prelucrare in contextul inrolarii Cardului in Google Pay si al utilizarii Tokenului prin Serviciul Google Pay.

8.2. In prezenta sectiune (in continuare “Informarea”) este descrisa, in completarea notei de informare pusa de la dispozitie de Banca si postata pe site-ul Bancii in sectiunea “Protectia datelor” – “Informatii privind prelucrarea datelor cu caracter personal EximBank, postfuziune” (https://www.eximbank.ro/protectia-datelor/), prelucrarea realizata de Banca (operator de date), avand datele de identificare si de contact mentionate mai sus, in contextual inrolarii Cardului in Google Pay si al utilizarii Tokenului prin Serviciul Google Pay:

Destinatarii Informarii sunt Detinatorii si Utilizatorii care parcurg procesul de inrolare a Cardurilor eligibile in Google Pay si care utilizeaza Tokenurile pentru realizarea tranzatiilor mentionate in Termenii si conditiile specifice, inclusiv cei care initiaza acest proces (persoane vizate).

In cadrul procesului de inrolare Carduri eligible in Googe Pay, Banca prelucreaza datele cu caracter personal in urmatoarele scopuri: (A) in vederea (a) verificarii (i) realitatii datelor setate de Google si completate de catre Detinatori/Utilizatori in Google Pay in vederea inrolarii (respectiv numarul fiecarui Card eligibil, data expirarii si codul CVV) si (ii) a caracterului eligibil al fiecarui card cu privire la care Detinatorii/Utilizatorii au initiat procesul de inrolare in Google Pay (i.e. card valabil/expirat; card activ/inchis; cont -atasat cardului- nerestrictionat/restrictionat; cont -atasat cardului- neindisponibilizat/indisponibilizat) si a (b) comunicarii catre Google a continuarii sau nu a procesului de inrolare, precum si

(B) in vederea transmiterii, prin SMS (catre numarul de telefon declarat de fiecare Detinator/Utilizator in relatie cu Banca), a codului generat de Google pentru autentificarea Detinatorilor/Utilizatorilor.

Dupa inrolare, Banca prelucreaza fiecare Token generat in urma procesului de inrolare, impreuna cu detaliile tranzactiilor realizate cu Tokenul de catre Detinator/Utilizator pentru solutionarea oricaror solicitari/sesizari adresate/transmise Bancii de catre Detinator/Utilizator privind aceste tranzactii si/sau Tokenul (e.g. blocare definitive; blocare temporara; deblocare) si administrarea Tokenurilor (e.g. anularea Tokenurilor la incetarea contractului dintre Banca si Google). De asemenea, dupa inrolare, Banca prelucreaza datele de contact ale Detinatorilor/Utilizatorilor, declarate in relatia cu Banca, in scop de corespondenta in legatura cu Cardurile eligible inrolate in Google Pay si/sau in legatura cu tranzactiile realizate cu Tokenurile asociate acestor carduri.

Datele cu caracter personal prelucrate de Banca in scopurile mentionate mai sus sunt: numarul Cardului eligibil, data expirarii, codul CVV, statusul cardului (valabil sau expirat; activ sau inchis) si al contului atasat cardului (nerestrictionat sau restrictionat; neindisponibilizat sau indisponibilizat), Tokenul, tranzactiile realizate cu Tokenul (respectiv valoarea si moneda tranzactiei, data tranzactiei, tipul tranzactiei, statusul acesteia, identificatorul unic al tranzactiei si detaliile privind comerciantul) si datele de contact declarate in relatia cu Banca (respectiv numarul de telefon, adresa de e-mail si adresa de corespondenta).

Temeiul legal al prelucrarii il constituie executarea contractului incheiat cu Banca privind Cardul eligibil, contract in cadrul caruia Banca, in baza parteneriatului cu Google, ofera Detinatorului/Utilizatorului posibilitatea de a efectua tranzactii cu Tokenul dupa inrolarea respectivului card in Google Pay.

Datele cu caracter personal sunt prelucrate de Banca in scopurile mentionate mai sus incepand cu momentul initierii procesului de inrolare in Google Pay pe toata perioada cat Cardul eligibil este inrolat in Google Pay si utilizat pentru realizarea tranzactiilor cu Tokenul.

8.3. Detinatorii/Utilizatorii pot aflat detalii in legatura cu prelucrarea de catre Google, in contextul descris mai sus, a datelor lor cu caracter personal accesand https://support.google.com/.

IX. Dispozitii finale

9.1. In legatura cu inrolarea Cardului eligibil in Google Pay si utilizarea Cardului eligibil inrolat in Gogle Pay prin Serviciul Google Pay, este posibil ca Detinatorul/Utilizatorul sa fie contactat de Banca. In acest scop, se vor utiliza oricare dintre datele de contact ale Detinatorului/Utilizatorului (adresa de corespondenta, adresa de email, nr. de telefon) aflate in evidenta Bancii.

9.2. Banca isi rezerva dreptul de a revizui acest documet in orice moment, informand Detinatorii/Utilizatorii despre aceste modificari prin e-mail sau printr-o alta metoda de comunicare prevazuta in relatie cu Banca. De asemenea, Detinatorul/Utilizatorul va putea sa vizualizeze in Google Pay varianta revizuita a Termenilor si a Conditiilor specifice. Daca Detinatorul/Utilizatorul nu va fi de acord cu Termenii si Conditiile specifice revizuiti, va avea dreptul sa elimine oricand din Google Pay oricare dintre Cardurile eligible inrolate.

9.3. Prevederile prezentului document reglementeaza inrolarea Cardului eligibil in Google Pay si utilizarea Cardului eligibil inrolat in Gogle Pay prin Serviciul Google Pay numai intre Detinator/Utilizator si Banca.

9.4. Prin acceptarea prezentului document, Detinatorul/Utilizatorul confirma ca a citit documentul, ca i-a inteles continutul si ca este de acord cu continutul acestuia.