Autentificarea platilor online

Alege autentificarea biometrica – descarca aplicatia EximPay din Google Play sau din App Store pentru o experienta de cumparaturi online simpla si rapida, in conditii de maxima siguranta.

Atunci cand initiezi plata in cadrul unui magazin online prin EximPay, pe ecranul telefonului apare o notificare de tip push, iar prin accesarea acesteia se deschide o pagina de autorizare biometrica.

Confirmarea biometrica a tranzactiei se face prin atingerea senzorului de amprenta al telefonului sau prin alta metoda de autentificare biometrica disponibila pe telefon (recunoastere faciala, iris sau voce).

In aplicatia biometrica EximPay poti vizualiza atat tranzactiile online efectuate, cat si informatii despre fiecare tranzactie in parte, pentru toate cardurile pe care le detineti.

Printr-o simpla atingere a cardului se pot verifica tranzactiile e-commerce autorizate biometric pe cardul respectiv.

IMPORTANT:

  • pentru ca o tranzacție sa fie autentificata biometric, comerciantul la care se efectueaza tranzactia sau procesatorul de tranzactii al comerciantului trebuie sa fie inrolat în protocolul de securitate 3DSecure. In cazul in care acesta nu este inrolat, clientul nu primeste notificarea de tip push si tranzactia se efectueaza prin flux normal, nesecurizat.
  • Banca nu stocheaza datele biometrice ale clientului, acestea ramanand in continuare pe telefonul fiecarui utilizator.

Descarca EximPay aici:

Google Play
App Store

Autentificarea tranzactiilor utilizand Parola Statica (parola personala) si Parola Dinamica 3D Secure, transmisa de banca prin SMS pe numarul tau de telefon mobil salvat în sistemul Bancii.

Pentru efectuarea trazactiilor online utilizand aceasta modalitate de autentificare vei parcurge urmatorii pasi:

  • Introduci Parola Statica initiala formata din ultimele 6 cifre din Codul Numeric Personal (CNP). Dupa introducerea acesteia sunteti obligati sa schimbati aceasta parola cu una noua, formata exclusiv din 6 cifre. Parola setata o veti utiliza ca prim pas de autentificare pentru orice tranzactie online efectuata cu cardul.
  • In pasul urmator introduci Parola Dinamica 3D Secure primita prin SMS.

Important:

Parola Statica poate fi utilizata pentru toate tranzactiile viitoare efectuate cu cardurile tale.

In cazul în care uiti Parola Statica sau doresti inlocuirea acesteia, o poți reseta sau schimba ori de cate ori doresti, accesand butonul “Reseteaza Parola ta“. Vei primi un SMS cu un cod unic pentru resetarea parolei pe care il vei introduce în pagina 3D Secure si vei putea seta apoi o parola noua.

Parola initiala trebuie modificata la prima tranzactie. Nu poti efectua plati online doar cu parola initala.

Parola Dinamica 3D Secure primita prin SMS este valabila 3 minute.

Dupa 3 încercari esuate in care Parola Statica nu este introdusa corect, te vei întoarce automat in pagina initiala pentru plasarea comenzii si reluarea pasilor privind autentificarea tranzactiei.