Exim Banca Romaneasca sustine dezvoltarea grupului Sophia din Iasi, producator si francizor specializat in perdele si draperii

Exim Banca Romaneasca a acordat grupului de firme Sophia din Iasi, unul dintre jucatorii importanti in productia si comercializarea decoratiunilor textile din Romania, o finantare in valoare totala de 5,2 milioane de lei in cadrul programului IMM Invest. Fondurile au sustinut investitia intr-un nou nou sediu in Iasi ce include depozitele, fabrica de textile, showroomul si zona de birouri, in contextul extinderii accelerate a retelei de magazine.

Brandul Sophia a fost fondat in 2004 de Anamaria Stefan Georgescu din dorinta de a crea un concept de business unic in Romania: extinderea unei retele de francize la nivel national si international in domeniul decoratiunilor interioare, ce ofera produse personalizate facute pe comanda si consultanta, cu accent pe perdele si draperii de lux. In anul 2005 compania a deschis primul magazin in sistem franciza, iar, in prezent, brandul detine o retea de 30 de francize in Romania si una in Miami, Statele Unite ale Americii, precum si distribuitori in marile orase din lume.

„Strategia noastra din ultimii ani s-a concentrat pe dezvoltarea retelei de magazine in sistem franciza, iar extinderea rapida ne-a determinat sa regandim procesul de logistica si de productie pentru a avea un timp de livrare optim si a acoperi cererea pentru noastra de magazine in care avem desfacere. Suntem incantati ca am reusit, cu sprijinul Exim Banca Romaneasca, sa beneficiem de finantari in cadrul programului IMM Invest, facilitati care ne-au permis sa ne derulam activitatea in cele mai bune conditii, dar si sa inauguram noul sediu. Avand finantarea asigurata, ne putem concentra pe atingerea obiectivelor stategice pe care ni le-am stabilit, respectiv consolidarea pozitiei pe piata de profil si dezvoltarea activitatii de distributie atat pe plan local, cat si in afara tarii”, a spus Anamaria Stefan Georgescu, fondatoarea Sophia.

Pe langa comert, o parte importanta din activitatea companiei consta in realizarea decoratiunilor textile pe comanda – perdele, draperii, cuverturi pentru pat, fete de masa etc. – in cele trei ateliere de creatie din Bucuresti, Iasi si Motca. Fiecare produs este customizat dupa cerintele clientilor, astfel ca in portofoliul firmei figureaza proiecte atat pentru locuintele private, cat si pentru HoReCa – precum hoteluri din Cassis (Les Roches Blanches) din Franta, sau castelele din provincia Languedoc, precum Chateau Saint Pierre de Serjac, si institutii de cultura Muzeul Unirii din Iasi, Palatul Alexandru Ioan Cuza din Ruginoasa, Muzeul Mihail Kogalniceanu, Teatrul National Vasile Alecsandri din Iasi, Muzeul Regina Maria sau Ateneul Roman.

Exim Banca Romaneasca continua sa sustina antreprenorii, intreprinderi mici si mijlocii si intreprinderi mici cu capitalizare de piata medie, prin participarea la programul IMM Invest Plus, derulat de statul roman, facilitand si in acest an accesarea de finantari in conditii speciale pentru asigurarea lichiditatilor necesare in activitatea curenta sau investitii.

Prin implicarea in acest program guvernamental, Exim Banca Romaneasca ofera companiilor posibilitatea de a accesa finantari care sa asigure lichiditatile necesare pentru derularea activitatii curente sau pentru investitii in conditii speciale. Valoarea maxima a creditelor poate fi de pana la 10 mil. lei pentru investitii si pana la 5 mil. lei pentru capital de lucru, finantarile putand fi accesate cu garantii de stat care acopera in proportie de maximum 90% creditele acordate pentru realizarea investitiilor si/sau pentru sustinerea activitatii curente.

Exim Banca Romaneasca este o banca universala 100% romaneasca, aflata in top 10 cele mai mari institutii de cre­dit dupa active. Banca ofera clientilor sai, persoane fizice si juridice, o gama larga de produse si servicii de calitate, adaptate nevoilor acestora. Exim Banca Romaneasca opereaza o retea nationala de distributie de 83 de sucursale si 26 de Centre de Afaceri, acestea din urma fiind dedicate exclusiv companiilor, retea care ii permite sa fie aproape de clientela de retail si corporate si sa implementeze diverse programe de dezvoltare romanesti si europene.