CEC Bank si Exim Banca Romaneasca finanteaza Pet Star Holding, producator roman de preforme PET, cu notorietate in Romania si zona Balcanilor

Bucuresti, 01.11.2023 – CEC Bank a acordat o finantare de circa 4 milioane de euro  companiei Pet Star Holding, unul dintre cei mai importanti producatori de preforme PET din Romania si zona Balcanilor, ca volum de productie si varietate de formate. Finantarea beneficiaza de o garantie de stat acordata de Exim Banca Romaneasca in cadrul schemei de ajutor de stat in contextul crizei economice generate de agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei.

“Suntem incantati ca prin facilitatea acordata putem sustine in continuare o companie romaneasca inovatoare care a inteles benefiiciile Economiei Circulare si nevoia optimizarii consumului de resurse. Capitalul romanesc are forta de a crea companii puternice in regiune, iar Exim Banca Romaneasca le poate sustine continuand sa-si onoreze angajamentul de a propune solutii financiare smart care sa asigure resurse adaptate la realitatile economice”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al Exim Banca Romaneasca.

“Ne bucuram ca putem sprijini dezvoltarea unui producator autohton de preforme PET cu influenta puternica regionala. CEC Bank sustine dezvoltarea capitalului privat in Romania si consideram ca acesta trebuie sa fie motorul economiei din punct de vedere al valorii adaugate si al impactului pe piata muncii. Ne dorim sa fim banca de casa a antreprenorilor romani”, a declarat Laura Mihai, director Directia Clienti Mari la CEC Bank. 

„Parteneriatul cu CEC Bank si Exim Banca Romaneasca ne-a facilitat finantarea activitatii curente si ne-am putut concentra pe derularea unei investitii noi in Grupul Pet Star, care a presupus integrarea pe verticala a business-ului nostru. Grupul a demarat in anul 2019 o investitie de tip greenfield, in compania Pet Star Recycling, pentru productia de granule rPET si fulgi PET din reciclarea deseurilor PET, folosind conceptul „Bottle-to-Bottle”, unde am investit deja 30 mil. EUR. Pet Star Recycling are un rol complet de reciclator in fluxul Economiei Circulare fiind singurul reciclator din Romania capabil sa trateze in aceeasi fabrica, si perfect integrat ca fluxuri de productie, deseul PET postconsum din tara. Noi nu cumparam fulgi gata sortati si spalati de catre alti agenti economici pentru ca apoi sa facem doar procesul de regranulare. Nu, noi facem curatenie in Romania la propriu, prin reciclarea deseului PET si o facem utilizand tehnologii europene, moderne si inovative din domeniul reciclarii, intrunind integral toate standardele de purificare a materialelor food contact impuse de Uniunea Europeana. Prin noua investitie putem sustine Pet Star Holding sa reduca din cantitatea importata de granula PET virgina (materie prima care nu se produce in Romania), asigurandu-se astfel o independenta de importuri, prin valorificarea unei resurse nationale”, a punctat Mirela Dragoi, CEO & Co-Founder, Pet Star Group (Pet Star Holding & Pet Star Recycling).

Despre CEC Bank

CEC Bank este institutia financiara cu cea mai lunga traditie din Romania. Fondata in 1864, CEC Bank are in prezent cea mai extinsa retea nationala, cu peste 1.000 de sucursale si unitati teritoriale si cu active de 69,08 miliarde lei, la sfarsitul primului semestru al anului 2023. CEC Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca si ofera o gama completa de produse si servicii persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM si POS, internet banking (CEConline), mobile banking (CEC app) si magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse si servicii bancare 100% online. Mai multe detalii despre produsele si serviciile oferite de CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate a Bancii, apeland gratuit Serviciul suport clienti la numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro.

Despre Exim Banca Romaneasca

Exim Banca Romaneasca este o banca universala 100% romaneasca, aflata in top 10 cele mai mari institutii de cre­dit dupa active. Banca ofera clientilor sai, persoane fizice si juridice, o gama larga de produse si servicii de calitate, adaptate nevoilor acestora. Exim Banca Romaneasca opereaza o retea nationala de distributie de 83 de sucursale si 26 de Centre de Afaceri, acestea din urma fiind dedicate exclusiv companiilor, retea care ii permite sa fie aproape de clientela de retail si corporate si sa implementeze diverse programe de dezvoltare romanesti si europene. In plus, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, Exim Banca Romaneasca este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea durabila a economiei.

Despre Pet Star Holding 

Pet Star Holding, companie infiintata in 2000 avand ca obiect de activitate productia de preforme PET, a evoluat de la an la an, ajungand lider de piata la 9 ani de la infiintare, pe segmentul sau de activitate. In prezent produce peste 300 de tipuri de preforme PET, in peste 60 de gramaje diferite, care acopera cererea venita din partea unor industrii precum bauturi carbogazoase, bere, ulei comestibil, apa minerala, lactate si altele. Portofoliul de clienti ai companiei include producatori importanti, precum: Quadrant Amroq Beverages (Pepsi, Mirinda, Prigat, Lipton), Heineken (Ciuc, Bucegi), Gosser Sofiproteol (Bunica), Bunge (Floriol) sau, pentru ape minerale – Bucovina, Perla Covasnei, Carpatina, Perla Harghitei, Izvorul Muntelui, Tusnad etc. Compania face parte, impreuna cu Pet Star Recycling, din Grupul Pet Star. Aceste companii au pus in functiune in anul 2021 o investitie de circa 30 milioane de euro investitie de tip greenfield pentru reciclare completa a sticlelor PET, pornind de la baloti de deseu sticle PET post-consum si ajungand la granule PET reciclat. Investitia a implicat dotarea cu tehnica de sortare si tratare pentru reciclare de cel mai inalt nivel european, indeplinindu-se astfel dezideratul Uniunii Europene de a obtine materiale reciclate de calitate si puritate inalta, astfel incat sa poata substitui utilizarea materialelor virgine. In acest fel, astazi, in 2023, grupul Pet Star este singurul grup de companii din Romania, integrat perfect in conceptul de Economie Circulara, fiind singurul grup capabil sa trateze intern si circular utilizarea ambalajului de tip sticla PET, de la stadiul de preforma PET, pana la reciclarea completa a sticlei PET consum. Pentru mai multe detalii privind producerea flacoanelor PET: www.petstar.ro, iar pentru reciclarea deseului PET postconsum: www.petstar-recycling.ro.