Exim Banca Romaneasca asigura finantarea pentru furnizarea energiei termice in Ploiesti

Primarul Municipiului Ploiesti, Andrei Liviu Volosevici, a semnat astazi contractul de finantare rambursabila pentru achizitionarea stocului de gaze naturale, necesar functionarii sistemului de productie, transport, distributie si furnizare a energiei termice in sistem centralizat in sezonul rece 2023-2024, pentru Municipiul Ploiesti.

Contractul de finantare rambursabila, in valoare de 80.000.000 lei, a fost semnat de edilul sef al Municipiului Ploiesti cu Exim Banca Romaneasca, o banca universala 100% romaneasca aflata in top 10 cele mai mari institutii de credit dupa active, care actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari.

Banca ofera clientilor sai, persoane fizice si juridice, o gama larga de produse si servicii de calitate, adaptate nevoilor acestora. Exim Banca Romaneasca opereaza o retea nationala de distributie de 83 de sucursale si 26 de Centre de Afaceri, acestea din urma fiind dedicate exclusiv companiilor, retea care ii permite sa fie aproape de clientela de retail si corporate si sa implementeze diverse programe de dezvoltare romanesti si europene.

La initiativa primarului Andrei Volosevici, Consiliul Local al Municipiului Ploiesti, prin Hotararea nr. 528/25.10.2023, a aprobat garantarea, de catre autoritatea publica ploiesteana, a acestui imprumut contractat de catre operatorul de servicii de alimentare cu energie termica a Municipiului Ploiesti, S.C. Termo Ploiesti S.R.L. Mentionam ca acest imprumut garantat de municipalitatea ploiesteana are prevazuta data rambursarii integrale la 30.05.2024.

Garantarea acestei finantari rambursabile se face exclusiv pentru achizitionarea stocului de gaze naturale, necesar functionarii sistemului de productie, transport, distributie si furnizare a energiei termice in sistem centralizat, in sezonul rece 2023-2024, pentru municipiul nostru.

“Prin eforturile constante pe care le-am derulat in ultima perioada, Primaria Municipiului Ploiesti gireaza acest imprumut imperios necesar pentru asigurarea, in conditii optime, a furnizarii de agent termic – apa calda si caldura –  in sezonul de iarna 2023-2024. Doresc sa informez miile de familii ploiestene, care beneficiaza de apa si caldura prin intermediul sistemului integrat de termoficare urbana ca, asa cum am promis, am obtinut, prin negocierile serioase derulate, cel mai mic pret de achizitie a gazelor naturale necesare producerii agentului termic, in ciuda faptului ca experimentam cu totii un context international in situatie de criza, care genereaza multiple fluctuatii la nivelul pretului gazelor naturale. De asemenea, cel mai important este ca am reusit, pentru ploiesteni, mentinerea, si in acest sezon rece, a celui mai mic pret din tara, facturat direct catre populatie, pentru incalzirea in sistem centralizat” a declarat, in acest context, primarul Andrei Liviu Volosevici.