Exim Banca Romaneasca acorda IMM-urilor credite pentru investitii in conditii avantajoase, in parteneriat cu BEI

Exim Banca Romaneasca pune la dispozitia  IMM-urilor si companiilor  cu capitalizare medie un plafon de 50 de milioane de euro pentru finantarea proiectelor de investitii, in conditii avantajoase, in urma unui acord de finantare incheiat cu Banca Europeana de Investitii (BEI).

”Acordul de impumut incheiat cu Banca Europeana de Investitii ne permite sa facilitam accesul la finantare pentru IMM-uri, piesa centrala a agendei de crestere economica, printr-un nou instrument care completeaza foarte bine gama noastra de produse. Exim Banca Romaneasca va continua sa fie finantator al economiei si, de aceea, ne propunem sa exploatam in beneficiul net al intreprinzatorilor romani toate resursele financiare disponibile pentru accelerarea dezvoltarii business-ului local”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al Exim Banca Romaneasca.

Companiile care aplica pentru o astfel de finantare beneficiaza de o rata de dobanda redusa comparativ cu dobanda standard pentru un credit de investitii, iar perioada de creditare este corelata cu proiectul de investitii finantat.

Fondurile pot fi accesate pentru achizitionarea, renovarea sau extinderea de active corporale, finantarea achizitiei de terenuri  esentiale din punct de vedere tehnic pentru investitii, achizitionarea de active – altele decat teren si cladiri, precum echipamente de constructii, in vederea inchirierii catre terti, investitii in active necorporale etc.

Exim Banca Romaneasca este o banca universala 100% romaneasca, aflata in top 10 cele mai mari institutii de cre­dit dupa active. Banca ofera clientilor sai corporate, o gama larga de produse si servicii de calitate, care acopera intregul ciclu de finantare precum si tranzactionale – finantari, garantii, asigurari, produse de trezorerie, cash management, factoring si trade finance.

Exim Banca Romaneasca opereaza o retea nationala de distributie de 83 de sucursale si 26 de Centre de Afaceri, acestea din urma fiind dedicate exclusiv companiilor, retea care ii permite sa fie aproape de clientela de retail si corporate si sa implementeze diverse programe de dezvoltare romanesti si europene.

In plus, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, Exim Banca Romaneasca este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea durabila a economiei.