Exim Banca Romaneasca acorda credite in cadrul programului IMM PLUS

Exim Banca Romaneasca continua sa acorde si in acest an credite in cadrul programului IMM PLUS, facilitand IMM-urilor si intreprinderilor mici cu capitalizare de piata medie accesarea de finantari in conditii speciale pentru asigurarea lichiditatilor necesare in activitatea curenta sau investitii.

Caracteristicile principale ale finantarilor:

  • Valoarea maxima a unei finantari este de 5 mil. lei pentru linii de credit pentru finantarea capitalului de lucru si 10 mil. lei pentru credite de investitii. Valoarea maxima cumulata a finantarilor garantate de stat care pot fi acordate unui beneficiar in cadrul programului nu poate depasi 10 mil. lei, respectiv 5 mil. lei pentru beneficiarii din domeniul agriculturii primare, acvaculturii si pisciculturii.
  • Durata maxima a finantarii este de 72 luni in cazul creditelor de investitii si 36 luni pentru credit/ linii de credit pentru capital de lucru.

Finantarile pot fi accesate cu garantii de stat care acopera in proportie de maximum 90% creditele acordate, comisioanele aferente garantiilor fiind subventionate de stat pe toata perioada creditului. Dobanda este de asemenea subventionata pentru primele 12 luni (cu exceptia beneficiarilor componentei AGRO PLUS), iar costurile pentru toate componentele sunt ROBOR 3M + 1,9 % in cazul creditelor pentru capital de lucru si ROBOR 3M + 1,5% in cazul creditelor de investitii.

Programul se deruleaza pana la 30 iunie 2024, iar solicitarile se pot depune pentru una dintre componentele:

  • IMM PLUS, dedicata sustinerii IMM-urilor si intreprinderilor mici cu capitalizare de piata medie, inclusiv start-up-uri, din toate sectoarele/domeniile de activitate cu exceptia celor cuprinse in celelalte componente AGRO PLUS, IMM PROD PLUS, CONSTRUCT PLUS, RURAL PLUS, INNOVATION PLUS.
  • AGRO PLUS, dedicata IMM-urilor si intreprinderilor mici cu capitalizare de piata medie, , inclusiv start-upuri, din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii si sectorului alimentar.
  • IMM PROD PLUS, avand ca obiectiv asigurarea lichiditatilor si finantarea investitiilor pentru IMM-uri si intreprinderilor mici cu capitalizare de piata medie, inclusiv start-up-uri, care activeaza in sectoare productive.
  • CONSTRUCT PLUS, avand ca obiectiv sustinerea nevoilor de finantare pentru imbunatatirea eficientei energetice, realizarea investitiilor in domeniul energiei verzi si alinierea la obiectivele de mediul implementate de IMM-uri si intreprinderi mici cu capitalizare de piata medie din sectorul constructiilor, inclusiv start-upuri.
  • INNOVATION PLUS, dedicata sustinerii companiilor romanesti inovative si/sau care isi promoveaza produsele si serviciile destinate exportului.
  • RURAL PLUS, avand ca obiectiv asigurarea lichiditatilor prin credite de investitii si credite/linii de credit pentru capital de lucru acordate fermierilor, IMM-urilor, intreprinderilor mici cu capitalizare de piata medie precum si intreprinderilor mari din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii, sectorului alimentar si comertului cu produse agricole, piscicole si alimentare, cu exceptia tutunului si a bauturilor alcoolice.

Exim Banca Romaneasca este o banca universala 100% romaneasca, aflata in top 10 cele mai mari institutii de cre­dit dupa active. Banca ofera clientilor sai, persoane fizice si juridice, o gama larga de produse si servicii de calitate, adaptate nevoilor acestora. Exim Banca Romaneasca opereaza o retea nationala de distributie de 83 de sucursale si 26 de Centre de Afaceri, acestea din urma fiind dedicate exclusiv companiilor, retea care ii permite sa fie aproape de clientela de retail si corporate si sa implementeze diverse programe de dezvoltare romanesti si europene.

30 aprilie 2024