Exim Banca Romaneasca si Export Credit Greece, un nou proiect de cooperare pentru dezvoltarea comertului si investitiilor dintre Grecia si Romania

Exim Banca Romaneasca, in calitate de agentie de export a Romaniei, si Export Credit Greece au semnat un memorandum de intelegere in marja reuniunii semestriale a Clubului de la Praga al Uniunii de la Berna, organizata pentru prima oara la Atena, Grecia, in perioada 21 – 23 mai 2024.

In cadrul acordului de cooperare, cele doua organizatii au agreat asupra dezvoltarii unui cadru de colaborare care sa faciliteze si sa promoveze comertul si investitiile bilaterale Grecia – Romania, consolidarea relatiilor economice dintre cele doua tari, in mod special in domeniul asigurarilor, re-asigurarilor si co-asigurarilor creditelor la export pentru bunuri si investitii, precum si asistenta acordata companiilor asigurate.

”Suntem convinsi ca prin semnarea acestui memorandum vom beneficia de un cadru de cooperare eficient pentru companiile romanesti si grecesti care intentioneaza sa isi dezvolte afacerile in conditii sigure si predictibile. Exim Banca Romaneasca, agentia de credite la export a Romaniei, si  Export Credit Greece detin portofolii avansate de produse si servicii in sprijinul exportatorilor si al investitiilor in strainatate, care ne dau posibilitatea de a actiona in numele si contul statelor noastre in vederea sustinerii proiectelor de export romanesti si grecesti pe terte piete, in conditii corecte si competitive”, a subliniat  Traian Halalai, presedinte executiv al  Exim Banca Romaneasca.

“Punctul forte al Export Credit Greece se gaseste in reteaua sa internationala. Cu cat aceasta este mai extinsa, cu atat serviciile oferite companiilor grecesti active in strainatate sunt mai largi. Noul acord de cooperare cu Exim Banca Romaneasca ne ofera oportunitatea de a ne uni fortele si a dezvolta in continuare produse, servicii si proiecte comune pe o baza noua, solida. Fiecare acord de cooperare cu entitati similare ne aduce mai aproape de indeplinirea misiunii noastre. Credem cu tarie ca acordul semnat cu Exim Banca Romaneasca va sustine scopul nostru comun – consolidarea relatiilor economice bilaterale si asigurarea comertului international”, a declarat Grigoris Stamatopoulos,  Directorul General al Export Credit Greece.

Despre Exim Banca Romaneasca

Exim Banca Romaneasca este o banca universala, 100% romaneasca, aflata in top 10 cele mai mari institutii de cre­dit dupa active. Banca ofera clientilor sai, persoane fizice si juridice, o gama larga de produse si servicii, adaptate nevoilor acestora. Independent de componentele specifice unei banci universale, Exim Banca Romaneasca continua sa actioneze pe segmentul garantiilor si asigurarilor de stat, conform mandatului primit din partea statului roman.

Despre Export Credit Greece

Hellenic Export Credit Company S.A. – Export Credit Greece S.A. (ECG) este agentia de credite la export a statului grec. Misiunea sa este de a sustine companiile grecesti implicate in tranzactii internationale sau proiecte de investitii prin produse financiare precum: asigurari de credite la export, garantii, finantari. Scopul ECG este de a sustine activitatea exportatorilor greci astfel astfel incat acestia sa poata opera in conditii sigure si stabile.

22 mai 2024