Performantele Exim Banca Romaneasca, premiate la Gala Bancheri de Top

Performantele financiare din 2023 ale Exim Banca Romaneasca au fost recunoscute in cadrul Galei Bancheri de Top, organizata astazi de revista „Piata Financiara”, banca fiind recompensata cu Premiul pentru dinamica activelor, Premiul pentru dinamica profitului si Premiul pentru dinamica depozitelor, la categoria banci cu active intre 20 – 50 mld lei.

”Anul 2023 a fost unul special pentru noi pentru ca a insemat primul an de activitate ca banca universala al Exim Banca Romaneasca, in urma finalizarii cu succes a procesului de fuziune. A fost un an cu multe provocari dar am reusit sa acceleram procesul de finantare in conditii de prudenta si performanta financiara ramanand parte a procesului de crestere a prosperitatii economice in Romania. Privim cu multa mandrie aceste realizari si avem toata increderea ca vom continua sa ne dezvoltam in acelasi ritm accelerat”, a spus Lidia Stan, director executiv al Exim Banca Romaneasca.

Astfel, banca si-a majorat consistent activele administrate, lucru care i-a permis sa se pozitioneze pentru al treilea an consecutiv in Top 3 banci cu cele mai mari cresteri ale activelor fata de 2022, depasind si avansul anual al activelor intregului sistem bancar. In acest context, Exim Banca Romaneasca s-a mentinut in 2023 pe locul al 8-lea in topul bancilor din Romania in functie de active.

Exim Banca Romaneasca este o banca universala 100% romaneasca, aflata in top 10 cele mai mari institutii de cre­dit dupa active. Banca ofera clientilor sai, persoane fizice si juridice, o gama larga de produse si servicii de calitate, adaptate nevoilor acestora. Exim Banca Romaneasca opereaza o retea nationala de distributie de 83 de sucursale si 26 de Centre de Afaceri, acestea din urma fiind dedicate exclusiv companiilor, retea care ii permite sa fie aproape de clientela de retail si corporate si sa implementeze diverse programe de dezvoltare romanesti si europene.

In plus, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, Exim Banca Romaneasca este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea durabila a economiei.

20 iunie 2024