Exim Banca Romaneasca urca 10 pozitii in Top 100 banci din Europa de Sud-Est

Exim Banca Romaneasca si-a continuat ascensiunea in Top 100 Banci din Europa de Sud-Est urcand 10 pozitii, pana pe locul 25, cu o crestere de 4,2% a activelor totale in 2022 fata de anul precedent, pana la la 4,64 miliarde de euro, conform clasamentului anual realizat de agentia de presa SeeNews.

Exim Banca Romaneasca este singura din top 10 banci romanesti care a avansat in clasamentul european citat, celelalte institutii bancare fie staționand, fie coborand in top. Evolutia bancii vine in contextul in care Exim Banca Romaneasca a devenit banca comerciala universala, un jucator de elita pe piata bancara romaneasca unde ocupa locul 8 in topul celor mai mari banci dupa active, de pe locul 12 ocupat in 2019.

In editia din acest an a clasamentului realizat de agentia de presa SeeNews se mentioneaza ca Romania ramane cea mai  bine reprezentata tara in clasament, cu 18 banci prezente – urmata de Bulgaria si Serbia, cu 17 si, respectiv, 13 banci – si active totale de 137,98 miliarde de euro, ceea ce reprezinta aproape o treime din totalul activelor celor mai mari banci din regiune.  Profitul net cumulat al acestora a fost de 2,077 miliarde de euro, echivalentul a 35% din total.

Exim Banca Romaneasca este o banca universala 100% romaneasca, care ofera clientilor sai, persoane fizice si juridice, o gama larga de produse si servicii de calitate, adaptate nevoilor acestora. Exim Banca Romaneasca opereaza o retea nationala de distributie de 83 de sucursale si 26 de Centre de Afaceri, acestea din urma fiind dedicate exclusiv companiilor, retea care ii permite sa fie aproape de clientela de retail si corporate si sa implementeze diverse programe de dezvoltare romanesti si europene.

 In plus, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, Exim Banca Romaneasca este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea durabila a economiei.