Exim Banca Romaneasca finanteaza cu circa 39 mil. euro dezvoltarea Aeroportului din Iasi

Exim Banca Romaneasca a acordat un pachet financiar in valoare de circa 39 de milioane de euro pentru implementarea unuia dintre cele mai ample proiecte de investitii din Romania – extinderea si modernizarea infrastructurii aeroportuare a judetului Iasi.

Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea infrastructurii de transport a Regiei Autonome Aeroportul Iasi prin construirea unui nou terminal pasageri T4, o investitie de aproximativ 100 de milioane de euro prin care Aeroportul Iasi devine al doilea cel mai mare aeroport din Romania.

Finalizarea lucrarilor si implementarea cu succes a proiectului cu fonduri europene au fost marcate astazi la Iasi, noul terminal fiind prezentat in avanpremiera. Terminalul 4, care are o suprafata de aproximativ 30.000 de metri patrati, adica de peste zece ori mai mare decat actualul terminal T3, va fi operational din 31 martie, odata cu intrarea Romaniei in Schengen in ceea ce priveste frontierele aeriene.

Pachetul financiar acordat de Exim Banca Romaneasca include un credit de investitii in valoare de 15,8 milioane de euro pentru finantarea contributiei proprii a Aeroportului la cheltuielile eligibile si neeligibile aferente proiectului finantat din fonduri structurale (POIM 2.3): „Dezvoltarea Aeroportului International Iasi – Extinderea terminalelor de pasageri si a facilitatilor de parcare la Aeroportul International Iasi”, o linie de credit in valoare de 55 de milioane de lei pentru finantarea TVA aferenta proiectului precum si un credit de investitii de 60 de milioane de lei pentru pre-finantarea sumelor nerambursabile de incasat in cadrul proiectului.

Exim Banca Romaneasca este o banca universala 100% romaneasca, aflata in top 10 cele mai mari institutii de cre¬dit dupa active. Banca ofera clientilor sai corporate, o gama larga de produse si servicii de calitate, care acopera intregul ciclu de finantare precum si tranzactionale – finantari, garantii, asigurari, produse de trezorerie, cash management, factoring si trade finance.

Exim Banca Romaneasca opereaza o retea nationala de distributie de 83 de sucursale si 26 de Centre de Afaceri, acestea din urma fiind dedicate exclusiv companiilor, retea care ii permite sa fie aproape de clientela de retail si corporate si sa implementeze diverse programe de dezvoltare romanesti si europene.

In plus, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, Exim Banca Romaneasca este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea durabila a economiei