Plati contactless prin Apple Pay

  • Pe telefonul IPhone, deschide aplicatia Wallet, apasa butonul “+” si urmeaza instructiunile
  • Pentru ceasul Apple Watch, deschide aplicatia Apple Watch de pe iPhone si selecteaza “Wallet & Apple Pay”, apoi apasa pe “Add Credit or Debit Card”;
  • Pe iPad, intra in Setari, deschide “Wallet & Apple Pay’’ si selecteaza “Add Credit or Debit Card”;
  • Pe MacBook Pro, folosind Touch ID-ul propriu, intra in System Preferences, selecteaza “Wallet & Apple Pay”, apoi alege “Add Card”

Vezi Demo AICI

 

Apple Pay se poate folosi pentru plati in magazine, prin aplicatii sau online, cu iPhone, Apple Watch, iPad si Mac.

Apple Pay e, de asemenea, un mod sigur si mai rapid de a plati online sau in aplicatii, pentru ca nu mai trebuie sa iti creezi un cont sau sa completezi datele cardului sau alte formulare.

Plata in magazine – in functie de modelul telefonului folosit dar si a preferintei tale, te autentifici prin Touch ID, Face ID sau parola, apoi apropii iPhone-ul tau sau Apple Watch-ul de POS. La anumite POS-uri poate fi solicitata si introducerea codului PIN pentru cardul utilizat

Cum platesc cu Face ID

Cum platesc cu Touch ID 

 Plata pe internet – Foloseste Apple Pay sa faci achizitii in diferite tipuri de aplicatii de pe iPhone sau iPad. Plata e simpla: selectezi Apple Pay cand vrei sa achizitionezi ceva si finalizezi plata folosind Face ID sau Touch ID. De asemenea, poti plati de pe MacBook Pro folosind Touch ID.

 

Cat de sigure sunt platile prin Apple Pay?

Numarul de card nu este stocat pe dispozitivul folosit, nici pe serverele Apple. In schimb, este alocat dispozitivului un numar unic, criptat si stocat in siguranta pe iPhone sau Apple Watch. Orice tranzactie facuta cu Apple Pay este validata prin Touch ID sau Face ID, astfel platile tale sunt super securizate.

Pot sa imi vad soldul contului pe Apple Pay?

Nu, in Apple Pay nu se poate vedea soldul contului, in schimb poti accesa aplicatia Mobile Banking sau Internet Banking oferita de Exim Banca Romaneasca

Cum sterg un card din Apple Pay?

Pe terminalul IPhone sau iPad: acceseaza meniul SETARI > sectiunea WALLET & APPLE PAY > selecteaza cardul pe care doresti sa il stergi din Apple Pay si apasa butonul REMOVE THIS CARD.

Pe terminalul Apple Watch: selectezi WALLET pe Home Screen-ul ceasului Apple Watch, apesi pe cardul pe care doresti sa il steargi din Apple Pay si apesi pe butonul DELETE.

Care sunt limitele de tranzactionare cu cardul in Apple Pay?

Limitele de tranzactionare aferente cardului tau fizic se pastreaza si pentru tranzactiile efectuate cu acesta prin Apple Pay.

Utilizarea Apple Pay este gratuita?

Da, utilizarea Apple Pay este gratuita, atat in tara, cat si in strainatate, iar platile cu telefonul mobil sunt realizate fara taxe sau comisioane.

Trebuie sa fie conectat telefonul la internet pentru efectuarea platii cu Apple Pay?

Nu, se poate plati cu Apple Pay chiar daca nu exista conexiune la internet.

Ce se intampla in cazul in care cardul inrolat in Apple Pay a fost furat sau pierdut?

Cardul il vei bloca din aplicatia Mobile Banking sau Internet Banking oferita de Exim Banca Romaneasca sau prin apel  telefonic la call center carduri  apeland numarul de telefon 0040  21 304 81 00, disponibil 24/7

Ce se intampla in cazul in care telefonul a fost furat sau pierdut?

Vei suna la call center carduri  apeland numarul de telefon 0040  21 304 81 00, disponibil 24/7

Pot inrola un card pe mai multe device-uri?

Da, se poate inrola acelasi card pe maximum 10 device-uri.