Transfer rapid de bani prin Western Union

  • Despre WU
  • Cum trimit bani
  • Cum primesc bani
  • Comisioane

Despre WU

Cu o istorie de peste 170 de ani de activitate, Western Union este lider mondial pe piata serviciilor de transfer rapid de bani, fiind prezenta in peste 200 de tari si teritorii si oferind serviciile sale prin intermediul a peste 500.000 de locatii.

In baza parteneriatului dezvoltat intre Exim Banca Romaneasca si Western Union, acest serviciu rapid de transfer de bani este pus la dispozitia clientilor persoane fizice prin intreaga retea de 82 sucursale ale bancii; de asemenea, pentru o mai buna prezenta in teritoriu, banca a dezvoltat o serie de parteneriate care permit oferirea serviciului de transfer rapid de bani Western Union si in localitati in care nu detine o sucursala proprie.

Operatiuni Western Union care pot fi efectuate prin sucursalele Exim Banca Romaneasca:

Clienti-expeditori:

  • trimiteri de bani, atat in Romania, cat si in strainatate, in RON sau EURO, catre persoane fizice;
  • trimiteri de bani in scop comercial (catre companii care au incheiat in acest sens un contract de colaborare cu Western Union);

Clienti-destinatari:

  • incasarea sumelor transmise pe numele lor, avand ca tara de destinatie Romania, in RON sau in EURO

Datele de contact ale sucursalelor Exim Banca Romaneasca sunt disponibile AICI 

Cum trimit bani

Pentru a trimite bani, expeditorul poate sa se prezinte la oricare dintre unitatile bancii sau ale partenerilor, cu un document de identificare personal valabil, in original si cu fotografie, acceptat de Western Union (de ex. pentru persoanele rezidente in Romania: buletin, carte de identitate, permis de sedere, dupa caz; pentru persoanele nerezidente: carte de identitate – pentru cetatenii Uniunii Europene, pasaport etc.).

Pentru initierea corecta a transferului de bani, este necesar ca expeditorul sa indice operatorului WU urmatoarele informatii:

  • numele de familie si prenumele destinatarului;
  • tara de destinatie (tranzactia va fi disponibila la plata numai in tara respectiva); in care unor state federale (de ex. S.U.A., Canada, Mexic) este necesar sa se indice si statul/provincia in care se doreste ca transferul sa fie disponibil la plata. Daca expeditorul doreste ca suma de bani transferata sa fie incasata direct in contul destinatarului, va trebui sa furnizeze informatiile aferente (de ex. codul IBAN, in cazul conturilor deschise la banci din Uniunea Europeana).

Suma ce urmeaza a fi transferata poate fi depusa in RON sau in EURO; comisionul aferent serviciului de transfer difera in functie de suma transferata, valuta de trimitere, tara de destinatie, optiunile cu privire la modalitatea de plata (”in minute”, ”dupa 1 ora”, ”direct in contul destinatarului” etc.). Mai multe informatii despre nivelul comisioanelor sunt prezentate in sectiunea Comisioane.

Informatiile cu privire la datele transferului sunt comunicate de catre client si sunt introduse in sistemul Western Union de catre operatorul WU. Inainte de finalizarea tranzactiei se va tipari un formular ce contine aceste informatii, in vederea verificarii si corectarii lor, daca este cazul. Dupa confirmarea informatiile introduse in sistem se va tipari formularul cu detaliile finale ale transferului, pe care se va regasi si codul unic care ii este asociat, format din 10 cifre (MTCN=Money Transfer Control Number).

Suma maxima de bani ce poate fi transmisa prin Western Union este echivalentul a 10.000 USD,  in EURO sau RON (conversia valutara se realizeaza la un curs stabilit de catre Western Union). Pentru sumele de bani (in EURO sau RON) care depasesc 7.500 USD, va trebui obtinut un acord prealabil din partea Western Union pentru efectuarea operatiunii de trimitere (acest lucru este permis de ex. in cazul transferurilor umanitare sau in scopuri medicale, certificate prin documente).

Datele de contact ale sucursalelor Exim Banca Romaneasca sunt disponibile AICI 

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la telefon: 021.305.94.94 sau 0800.812.345 (apelabil doar din Romania).

Cum primesc bani

Pentru a incasa banii transferati prin Western Union, destinatarul trebuie sa se prezinte la oricare dintre unitatile bancii sau ale partenerilor, cu un document de identificare personal valabil, in original si cu fotografie, acceptat de catre Western Union (de ex. pentru persoanele rezidente in Romania: buletin, carte de identitate, permis de sedere, dupa caz; pentru persoanele nerezidente: carte de identitate – pentru cetatenii Uniunii Europene, pasaport etc.).

Pentru a se efectua plata banilor catre destinatar, acesta trebuie sa cunoasca:

  • numarul unic de control al transferului (MTCN, format din 10 cifre);
  • numele de familie si prenumele persoanei care i-a trimis banii;
  • originea transferului (din ce tara au fost expediati banii);
  • suma transferata (se accepta o abatere de maxim 10% fata de suma reala).

Datele de contact ale sucursalelor Exim Banca Romaneasca sunt disponibile AICI 

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la telefon: 021.305.94.94 sau 0800.812.345 (apelabil doar din Romania).

Comisioane

Comisionul aferent unui transfer de bani se plateste de catre expeditor, in momentul initierii transferului.

Valoarea comisionului difera in functie de:

  • suma transferata
  • valuta (EURO sau RON)
  • tara de destinatie
  • optiunea expeditorului in privinta modalitatii de plata a banilor: ”in minute”, ”dupa 1 ora”, ”direct in contul destinatarului” etc.)

La incasarea banilor de catre destinatar nu se percepe comision.

Comisioane pentru transferuri de bani initiate din Romania, CU PLATA IN NUMERAR CATRE DESTINATAR:

Comisioane pentru transferuri de bani pentru care expeditorul alege optiunea de PLATA DIRECT IN CONTUL DESTINATARULUI:

Comisioanele prezentate au caracter informativ; in momentul initierii unei trimiteri de bani se poate confirma cu operatorul WU din sucursala comisionul aferent transferului respectiv.

EximAsig

Compania de Asigurari – Reasigurari Exim Romania, specializata in asigurarea riscurilor financiare, ofera produse financiare si servicii de consultanta care permit dezvoltarea unor planuri de protectie financiara adecvate fiecarei companii.

Sari la conținut