EximBank furnizeaza mult mai rapid informatii comerciale despre companii

Bucuresti, 29 septembrie 2010
EximBank a adus o serie de imbunatatiri produsului „Informatia Comerciala si de Credit despre partenerii de afaceri” in urma carora societatile comerciale pot obtine informatii de afaceri despre potentialii parteneri comerciali intr-un timp mai scurt si fara costuri suplimentare.

„Pentru societatile comerciale este vital ca in aceasta perioada sa aiba acces la informatii economice despre viitorii parteneri de afaceri locali sau din strainatate. Cu cat are mai multe informatii relevante, cu atat un intreprinzator se poate proteja mai bine de eventuale pierderi si poate identifica noi posibilitati de a obtine castiguri. Prin modificarile operate incercam sa fim mult mai flexibili astfel ca, in prezent, un agent economic poate primi informatii comerciale despre potentialii parteneri de afaceri si intr-o singura zi”, a declarat Oana Nuta, directorul de comunicare al EximBank.

Varianta imbunatatita a produsului nu presupune costuri mai mari, tarifele pentru furnizarea rapoartelor de informatii fiind pastrate la acelasi nivel ca si pana acum.

„Ne dorim ca tot mai multe societati sa aiba acces la acest produs al carui avantaj principal il reprezinta faptul ca informatiile referitoare la riscul de firma pot fi obtinute inainte de incheierea contractului, astfel incat acesta sa contina prevederi acoperitoare pentru minimizarea riscului in afaceri”, a mai spus Oana Nuta.

Pe langa scurtarea termenelor de livrare a rapoartelor de informatii comerciale, o alta modificare vizeaza cresterea numarului de state pentru care EximBank furnizeaza date privind riscul de tara la 76 de state, fata de 51 cate erau pana in prezent. Analizele de tara sunt acordate ca bonus pentru societatile care aleg sa achizitioneze mai multe rapoarte de informatii in cadrul unui abonament (ce poate cuprinde un numar de 25 pana la 60 de rapoarte).

O alta noutate vizeaza instituirea unui sistem de abonamente si pentru informatiile despre companiile din strainatate. Pana in prezent firmele puteau incheia un abonament numai pentru rapoartele de informatii care vizau societatile romanesti. In cazul in care se opteaza pentru furnizarea de rapoarte despre societati straine sub forma de abonament, beneficiarii obtin ca bonus si rapoarte despre societati romanesti, numarul rapoartelor variind in functie de tipul de abonament ales.

Societatile care acceseaza produsul „Informatia Comerciala si de Credit despre partenerii de afaceri” primesc un raport de informatii comerciale despre potentialul partener care cuprinde:
– date de identificare – denumire exacta, adresa, numar de inregistrare la Registrul Comertului, cod unic de inregistrare, istoric, statutul actual al societatii, management, angajati, capital social etc.
– date financiare raportate public: principalele posturi din bilant, cont de profit si pierderi.
– analiza financiara a firmei pe baza datelor financiare: bonitate, comportament de plati, puterea financiara, evolutia ca volum de activitate si rezultate economice, incadrare in clase de risc care determina riscul asociat afacerii.
– recomandari privind pragul de siguranta pana la care compania poate incheia tranzactii comerciale pe credit.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct unitatilor teritoriale ale bancii din Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva si Iasi. De asemenea, operatorii economici pot obtine informatii despre produse si documentatia aferenta prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro

Banca de Export- Import a Romaniei EximBank S.A.
Directia PR&Marketing