Banca Romaneasca finanteaza CHRISTIAN’ 76 TOUR cu 3 milioane de euro, cu garantie EximBank

Bucuresti,  17 mai 2022 – Banca Romaneasca a acordat companiei CHRISTIAN’ 76 TOUR, unul din cei mai importanti tour operatori din Romania,  o finantare in valoare de trei milioane de euro.  Fondurile sunt destinate asigurarii necesarului de lichiditati pentru activitatea curenta a companiei si au fost acordate cu garantie de stat emisa de EximBank in cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicata companiilor mari, care acopera 70% din finantare.

Contextul economic generat de pandemie – care a afectat semnificativ domeniul turismului – a reprezentat principala provocare a tour operatorului roman pentru depasirea careia a implementat mai multe masuri de reducere a costurilor si de imbunatatire a strategiilor de achizitie si de vanzari. Ca urmare a acestor masuri, CHRISTIAN’ 76 TOUR estimeaza pentru acest an o crestere a afacerilor la nivelul din 2019.

”Acest pachet de finantare ne sprijina intr-un moment foarte important pentru companie si va fi folosit pentru desfasurarea activitatii noastre in conditii optime. Dupa un an 2020 extrem de greu si provocator din toate punctele de vedere pentru turism, suntem increzatori ca prin optimizarile si deciziile de imbunatatire luate in aceasta perioada pandemica, putem sa sporim rata de profit, astfel incat sa investim cu mai mare incredere in noi proiecte, in special pe zona de digi­talizare a experientei utiliz­atorului final”, a spus Cristian Pandel, presedinte Consiliului de Administratie al CHRISTIAN’ 76 TOUR.

Despre CHRISTIAN’ 76 TOUR SRL

Din 1997 pana in prezent, CHRISTIAN TOUR a devenit cel mai mare tour operator de vacante charter din Romania. A acumulat know-how si experienta, ajungand in topuri si mentinandu-si pozitia de lider in industrie. Societatea are 34 de puncte de lucru si are incheiate parteneriate cu peste 1.200 de agentii de turism din toata tara. In anul 2020, compania a inregistrat vanzari in scadere de 134 de milioane de lei si un profit de 1,8 milioane de lei. In anul 2021 vanzarile au crescut pana la nivelul de 310 milioane de lei si un profit preconizat de 7,9 milioane de lei. Pentru anul 2022, liderul de piata din turism se asteapta la o revenire puternica in industria vacantelor si tinteste o cifra de vanzari similara cu cea dinainte de pandemie, de peste 500 de milioane de lei.

“Anul acesta implinim 25 de ani de activitate si focusul nostru este sa investim si mai mult in procesele interne prin care sa punem accent pe calitate si satisfactia clientilor care ne-au ajutat sa ajungem lideri de piata. Preconizam o cerere masiva pentru vacante in 2022 si ne asteptam ca peste 200.000 de clienti sa calatoreasca anul acesta alaturi de CHRISTIAN TOUR, touroperatorul cu capital 100% romanesc”, a adaugat  Cristian Pandel, fondatorul companiei.

CHRISTIAN TOUR este membru fondator al Memento Group of Companies, cel mai mare grup turistic prezent pe piata din Romania inca din anul 1997, care si-a diversificat constant portofoliul de servicii si a construit o retea de parteneri nu doar in Europa incepand cu Romania, Republica Moldova, Serbia, Grecia, Turcia, Spania, Polonia, dar si in Egipt, Tunisia, Emiratele Arabe Unite.

Din grupul de firme fac parte companii legate de activitatea de turism: Anima Wings – companie aeriana, Memento Bus – transport rutier de persoane, TUI Travel Center – retea de agentii de turism, reprezentantul exclusiv pentru Romania al liderului mondial de turism – TUI Germania.

„Toate serviciile integrate, fara intermediari si fara comisioane in plus, fac din CHRISTIAN TOUR  cel mai mare tour operator din Romania, care poate astfel sa ofere pietei romanesti cele mai bune si competitive servicii”, a punctat oficialul CRISTIAN’76 TOUR.

Despre Banca Romaneasca

Banca Romaneasca ofera de 30 de ani clientilor sai, persoane fizice si juridice, o gama larga de produse si servicii de calitate adaptate nevoilor fiecaruia. Cu o retea teritoriala de aproape 85 de sucursale si agentii, Banca Romaneasca se pozitioneaza in prezent – prin solutiile diversificate pe care le propune nevoilor financiare ale persoanelor fizice si juridice – ca institutie financiar-bancara de top din punctul de vedere al accesibilitatii si competitivitatii. Pentru detalii: www.banca-romaneasca.ro

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ de 30 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, ce intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea durabila a economiei. Pentru detalii: www.eximbank.ro