CEC Bank si EximBank finanteaza RAAL – grup industrial din Bistrita

Bucuresti, 22.06.2022 – CEC Bank a acordat grupului industrial RAAL din Bistrita, unicul producator de sisteme de racire local si unul dintre principalii exportatori romani, o finantare de 5 milioane de euro pentru sustinerea activitatii curente, cu garantie emisa de EximBank, in cadrul schemei de ajutor de stat COVID 19, care acopera 90% din credit.

Cu o traditie de 40 de ani in domeniul productiei de schimbatoare de caldura si privatizat in 1995, grupul RAAL are in prezent peste 2300 de angajati, o cifra de afaceri de circa 325 de milioane de lei si doua facilitati de productie in Romania.

”Suntem mandri sa sustinem business-uri industriale din Romania care au o lunga traditiei si continua sa se dezvolte si sa inoveze in domenii care genereaza valoare adaugata pentru economie. Schimbatoarele de caldura sunt folosite in solutii de incalzire si racire a bateriilor auto pentru masini electrice, masinilor agricole, echipamentelor industriale pentru aer comprimat, trenuri, masini pentru constructii si multe altele. Este un domeniu cu un mare potential in contextul actual al relocarii activitatilor industriale cat mai aproape de utilizatorii finali, in contextul preocuparilor la nivel global pentru reducerea amprentei de carbon”, declara Bogdan Neacsu, Director General CEC Bank.

”Sustinerea companiilor care contribuie prin activitatea lor la cresterea eficientei energetice reprezinta o directie strategica pentru EximBank, mai ales in contextul unui interes crescut pentru implementarea de solutii smart care sa permita reducerea consumului de energie. Vom continua sa mobilizam resurse financiare in conditii avantajoase pentru antreprenorii care dezvolta  tehnologii pentru utilizarea eficienta a resurselor si vom sprijini initiativele firmelor care contribuie la sustinerea atingerii obiectivelor nationale de mediu contribuind astfel la o dezvoltare economica durabila si asigurarea competitivitatii pe termen lung a economiei romanesti”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Grupul RAAL are propria echipa de cercetare si dezvoltare, iar peste 99% din productie este destinata exportului. Printre clientii grupului se numara John Deere – unul dintre cei mai cunoscuti producatori de utilaje agricole, Class sau Samsung.

RAAL produce schimbatoare de caldura folosite in instalatii industriale si in industria auto – un domeniu cu un potential foarte mare de crestere in contextul in care tehnologia schimbatoarelor de caldura poate fi utilizata si pentru cresterea eficientei energetice si reducerea consumului si a cheltuielilor de energie.

Despre CEC Bank

CEC Bank este institutia financiara cu cea mai lunga traditie din Romania. Fondata in 1864, CEC Bank are in prezent cea mai extinsa retea nationala, cu peste 1.000 de sucursale si unitati teritoriale si cu active de peste 50,4 de miliarde lei, la sfarsitul primului trimestru din 2022. CEC Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca si ofera o gama completa de produse si servicii persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM, internet banking, mobile banking si magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse si servicii bancare 100% online. Mai multe detalii despre produsele si serviciile oferite de CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate a Bancii, apeland gratuit Serviciul suport clienti la numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro .

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, fie deruleaza tranzactii internationale ori se adreseaza pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, care intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, se distribuie in economie. Pentru detalii: www.eximbank.ro .