Pachet financiar de 21 mil. lei de la EximBank pentru Urbioled Iasi

Bucuresti,  16 martie 2022 –  EximBank a incheiat un acord financiar in valoare totala de 21 de milioane de lei cu Urbioled Iasi, importanta companie producatoare, distribuitoare si instalatoare de surse de iluminat tip LED. Pachetul financiar structurat de banca, destinat finantarii activitatii curente a societatii, include un plafon multiprodus revolving pentru finantarea cheltuielilor generate de derularea contractelor comerciale, un plafon de garantare revolving pentru emiterea de scrisori de garantie bancara de buna executie a contractelor si pentru participare la licitatie, precum si o linie de credit.

”Sustinerea companiilor care contribuie prin activitatea lor la cresterea eficientei energetice reprezinta o directie strategica pentru EximBank, mai ales in contextul unui interes crescut pentru implementarea de solutii smart de iluminat atat la nivel individual, cat mai ales la nivelul comunitatilor locale, care sa permita reducerea consumului de energie si, implicit, a valorii facturilor pentru electricitate. Vom continua sa mobilizam resurse financiare in conditii avantajoase pentru antreprenorii care dezvolta noi tehnologii pentru utilizarea eficienta a resurselor si reducerea impactului asupra mediului si vom sprijini initiativele firmelor care contribuie la sustinerea atingerii obiectivelor nationale de mediu, inclusiv din perspectiva pactului ecologic european Green Deal”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Urbioled este o societate cu capital privat 100% romanesc. Infiintata in 2013, compania si-a inceput activitatea ca distribuitor de aparate de iluminat stradal, dar, ulterior, a devenit producator si integrator de sisteme de iluminat tip LED si furnizor de servicii de montaj inteligente si eficiente energetic in domeniul iluminatului public, ce utilizeaza tehnologia LED. Totodata, Urbio Romania este un jucator important in piata energiilor regenerabile, cu precadere sistemele energetice fotovoltaice.

„Piata iluminatului public ecologic este una cu perspective mari de crestere in Romania, in contextul in care circa 40% din consumul de energie al unui oras este reprezentat de iluminatul public, iar echipamentele din sistemul local sunt destul de invechite. Mai mult, cresterea accelerata a pretului energiei electrice face din modernizarea si eficientizarea sistemelor de iluminat public o prioritate pentru comunitatile din Romania, aflate intr-o continua cautare de scadere a costurilor de functionare si de identificare a unor noi surse de finantare a proiectelor publice. In acest context, noi avem avantajul competitiv de a fi si producatori de sisteme de iluminat LED, mult mai eficiente si mai usor de gestionat decat sistemele clasice si, desigur, mai putin poluatoare, si ne asteptam la o evolutie a afacerilor in trend cu piata. Avand acum si suportul EximBank, vom reusi sa ne finantam activitatea curenta si totodata sa ne concentram atentia pe continuarea proiectelor de investitii in cercetare pentru a putea aduce cele mai noi, eficiente si inteligente solutii pentru sistemele de iluminat public la indemana clientilor nostri”, a spus Ana-Maria Ciotir, CEO Urbioled.

Studiile arata ca o tranzitie completa la iluminatul cu LED conduce la scaderea consumului de energie electrica si, implicit, a emisiilor de gaze cu efect de sera cu peste 40%, reducerea numarului de accidente rutiere pe timpul noptii, in special cele in care sunt implicati pietoni, descurajarea infractionalitatii nocturne si dezvoltarea unui sentiment de siguranta si de civilizatie in randul cetatenilor.

Despre Urbioled

URBIOLED SRL produce, distribuie si implementeaza solutii de iluminat alternative Eco eficiente. Compania a fost infiintata in 2013 avand ca activitate principala comertul cu componente si echipamente electronice si de telecomunicatii bazate pe tehnologia LED, importate din Europa si din afara acesteia. In 2016, firma a devenit producator de aparate de iluminat si a intrat pe segmentul serviciilor de montaj. In 2019, Urbioled a derulat un proiect de construire a unei noi unitati de productie in Moreni, judetul Dambovita, in valoare de aproape doua milioane de lei doua milioane de euro. Fabrica a fost data in exploatare in decembrie 2020 avand o capacitate de productie anuala de peste 100.000 de aparate de iluminat. Incepand cu 2019, compania a demarat un alt proiect cu fonduri europene in domeniul cercetarii care vizeaza dezvoltarea produsului de telegestiune-smart city NEOS, un produs de ultima generatie ce include solutii pentru parcare, iluminat public cu reglare automata a intensitatii, stalpi multifunctionali cu supraveghere video, incarcare de vehicule electrice, senzori care monitorizeaza temperatura, zgomotul, presiunea atmosferica si intensitatea vantului, cu o investitie de minim 5 milioane de euro. Marturie pentru calitatea produselor si serviciilor oferite stau cele peste 300 de proiecte implementate in toti acesti ani, materializate in sisteme de iluminat fiabile, durabile si eficiente energetic. Fiind unul dintre membri consortiului international TALQ, solutiile Urbioled sunt integrabile si cu alte sisteme de tip “Smart City” printr-o interfata acceptata, global, de catre toti producatorii consacrati la nivel mondial.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ de 30 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, ce intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea durabila a economiei.