CEC Bank si EximBank finanteaza Rimnicomb, important furnizor de nutreturi din grupul Avicola

Bucuresti, 24 februarie 2022 CEC Bank a acordat o finantare de 10 milioane de lei companiei Rimnicomb, important furnizor de nutreturi pentru ferme de pasari sau animale, parte din grupul Avicola Focsani. Finantarea beneficiaza de o garantie acordata de EximBank, in cadrul schemei de ajutor de stat COVID 19, care acopera 90% din valoarea creditului.

“In ciuda provocarilor ridicate de pandemie, continuam sa sustinem companiile din domeniul agricol, cu atat mai mult atunci cand e vorba de firme cu care avem deja o colaborare de traditie”, a declarat Gabriel Pralea, Director Administrare Retea Teritoriala, CEC Bank.

”Companiile romanesti au nevoie mai mult ca oricand de programe adaptate la provocarile actuale si suntem incantati ca, in parteneriat cu celelalte banci comerciale, putem furniza cele mai eficiente solutii de finantare”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Cu peste 30 de ani de experienta in producerea nutreturilor, Rimnicomb a devenit un important furnizor in nutritia animala pentru fermele si microfermele de pasari sau animale din Romania.

Rimnicomb asigura, atat pentru fermele Avicola, cat si pentru alte ferme sau gospodarii, furaje si tarate, iar produsele nu contin hormoni de crestere sau fainuri animale.

Compania are programe de inalta tehnologie si proceseaza in fabrica sa materii prime agricole cultivate pe terenuri proprii. Firma comercializeaza si pui de o zi, proveniti de la Avicola Focsani.

Producatorul de nutreturi are si o retea de magazine situate in partea de sud-est a Romaniei, in orase precum Focsani, Buzau, Ramnicu Sarat, Braila, Galati sau Tecuci si unde comercializeaza o gama larga de sortimente de furaje si nutreturi, sroturi si tarate, suplimente, vitamine si accesorii.

Compania are peste 80 de salariati si a avut o cifra de afaceri de peste 57 milioane de lei in anul 2020.

Rimnicomb colaboreaza cu CEC Bank inca din anul 2014, beneficiind, de-a lungul timpului, de finantari in valoare cumulata de peste 11 milioane de lei.

Despre CEC Bank

CEC Bank este institutia financiara cu cea mai lunga traditie din Romania. Fondata in 1864, CEC Bank are in prezent cea mai extinsa retea nationala, cu peste 1.000 de sucursale si unitati teritoriale si cu active de peste 45,1 miliarde lei, la sfarsitul lui septembrie 2021. CEC Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca si ofera o gama completa de produse si servicii persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking si magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse si servicii bancare 100% online. Mai multe detalii despre produsele si serviciile oferite de CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate a Bancii, apeland gratuit Serviciul suport clienti la numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ de 30 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. In cadrul Programului guvernamental de sustinere a companiilor mari, lansat in contextul pandemiei COVID -19, societatile mari si IMM-urile cu cifra de afaceri peste 20 mil. lei in 2019 pot beneficia de produse de finantare si garantare cu componenta de ajutor de stat, oferite de EximBank in cadrul mandatului acordat de statul roman. Astfel, societatile comerciale pot accesa, pana la 30 iunie 2022, credite de investitii si credite pentru capital de lucru la rate de dobanda subventionata precum si garantii de stat care acopera necesarul de garantare pana la 90% pentru credite noi sau deja acordate de bancile comerciale pentru realizarea investitiilor si/sau pentru sustinerea activitatii curente a companiilor beneficiare. Pentru detalii: www.eximbank.ro