AAylex ONE unifica sub aceeasi umbrela sindicalizata creditele de la OTP Bank Romania, CEC Bank, EximBank, First Bank si International Investment Bank

Bucuresti, 07 martie 2022 – AAylex ONE, unul dintre cei mai mari jucatori din industria de produse alimentare din Romania, producatorul brandului Cocorico, anunta semnarea unei facilitati de credit sindicalizat, in valoare de 431 milioane de lei, coordonata de un sindicat format din cinci banci. Institutiile bancare implicate in proiect sunt OTP Bank Romania, aranjor principal si coordonator, CEC Bank si EximBank, in calitate de aranjori principali si cu participarea First Bank si International Investment Bank.

PCF Investment Banking Romania a actionat in calitate de aranjor de tranzactie si documentatie si a acordat consultanta de specialitate imprumutatului in structurarea, negocierea si implementarea tranzactiei.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a actionat in calitate de consultant juridic pentru AAylex ONE, asigurand structurarea, negocierea si executia documentatiei de credit.

Tuca, Zbarcea si Asociatii (TZA) a actionat in calitate de consultant juridic pentru sindicatul de banci.

Aceasta facilitate a avut ca scop unificarea sub aceeasi umbrela sindicalizata a creditelor existente, avand in vedere ca la finalul anului trecut, grupul a integrat intr-o singura companie AAylex ONE, 16 dintre entitatile sale, in vederea cresterii eficientei operationale precum si continuarea strategiei de dezvoltare ce are ca punct central consumatorul, bazata pe inovatie, tehnologie superioara, calitate si sustenabilitate la cel mai inalt nivel, demonstrata de numeroasele certificari de calitate obtinute anual.

Compania a lansat recent pe piata, gama diversificata de produse proaspete’’ready to eat’’ Cocorico Original ce cuprinde: Cocorici, un preparat integral din carne de pui, asemanator carnatilor dar fara membrana si fara adaosurile obisnuite compozitiilor acestora, buni si fierti, buni si prajiti, CocoPastrami, pastrame de pui perfecte pentru o gustare rapida si savuroasa, precum si CocoBaked, bucati de pui marinate si coapte. Toate produsele sunt realizate dupa retete unice, special create pentru a oferi savoare si sanatate pe mesele consumatorilor.

„Suntem incantati sa finalizam, cu sprijinul institutiilor partenere, aranjarea si structurarea acestei facilitati de credit, un proiect important pentru noi si pentru agribusiness-ul local. Este un proiect de referinta, atat prin valoare si complexitate, dar mai ales prin faptul ca permite unui jucator local cu traditie sa isi continue dezvoltarea in ritmul planuit. Suntem alaturi de AAylex ONE cu intreaga expertiza a OTP Bank Romania acumulata in domeniul agri si, totodata, increzatori ca implementarea acestui proiect confirma angajamentul nostru in sustinerea clientilor din acest domeniu”, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct OTP Bank Romania, Divizia Afaceri.

 Ne bucuram ca putem sprijini acest proiect important pentru industria din Romania si ca punem umarul, impreuna, la sustinerea si dezvoltarea business-urilor antreprenoriale in care vedem un potential imens de crestere pe termen mediu si lung”, declara Laura Mihai, Director divizia Clienti Mari din cadrul CEC Bank.

 „Ca sustinatori consacrati ai comunitatii de business, suntem incantati ca putem contribui la succesul AAylex ONE, inclusiv in aceasta etapa de consolidare a companiei. EximBank propune intotdeauna solutii financiare smart antreprenorilor care identifica oportunitati ce le creeaza conditii pentru a dezvolta  companii puternice in regiune, reusita lor fiind mult mai facila alaturi de un partener flexibil si adaptabil,” a declarat Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

 „Ne bucuram sa fim implicati in dezvoltarea AAylex ONE. Acesta este un pas esential in etapa de consolidare a afacerii si suntem increzatori in faptul ca aceasta companie va continua sa isi implementeze cu succes strategia, sub leadership-ul solid al echipei de management”, a declarat Henk Paardekooper, Presedinte al Comitetului Executiv si Director General Executiv al First Bank S.A.

 “Suntem mandri ca am contribuit la aceasta tranzactie pentru clientul nostru AAylex ONE, cu care lucram indeaproape de peste 8 ani si ne bucuram ca inca o companie romaneasca a reusit sa acceseze un credit sindicalizat, foarte complex,  intr-un format international specific de structura si documentatie, care reprezinta o platforma solida  pentru viitoare potentiale finantari “ a declarat Mihai Iordan, Managing PArtner PCF Investment Banking

 „Suntem deosebit de incantati de finalizarea cu succes a acestei tranzactii de referinta pentru piata romaneasca, dupa luni de efort sustinut din partea tuturor celor implicati pentru realizarea unei structuri si documentatii de nivel international. Initiativele AAylex ONEdin ultima perioada, respectiv achizitia la inceputul lui 2021 a filialei unei multinationale (Banvit), finalizarea cu succes a uneia dintre cele mai mari si complexe fuziuni de pe piata noastra (prin contopire a 16 companii din grup) in timp record, si aceasta finantare, arata ambitia fantastica a companiei de a crea un impact vizibil in ecosistemul antreprenorial romanesc si in sectorul sau de activitate. Sprijinul real din partea bancilor din sistem demonstreaza viabilitatea acestor demersuri. Acesta este tipul de proiecte de anvergura in care, ca avocati de tranzactii si corporate finance, ne regasim cu adevarat satisfactia si mandria.”, a mentionat Valentin Voinescu, Partener NNDKP.

 „Ne-a facut placere sa fim implicati in aceasta tranzactie. Intervalul de timp foarte strans in care au decurs negocierea si finalizarea documentelor tranzactiei, precum si problematicile juridice care au fost reglementate contractual au presupus un efort colectiv considerabil, cu satisfactii profesionale pe masura, la finalizarea cu succes a tranzactiei.” Echipa Tuca Zbarcea & Asociatii care a asistat sindicatul de banci a fost formata din Mihai Dudoiu, Partener si Catalin Georgescu, Managing Associate.

Despre AAylex ONE

AAylex ONE S.A. (proprietar al brandului Cocorico) are ca misiune sa ofere hrana naturala, sanatoasa si gustoasa pentru copii, adulti si seniori, la cele mai inalte standarde, atestate prin  numeroasele certificari de calitate, interne si internationale. O atentie deosebita a fost acordata sustenabilitatii si responsabilitatii sociale privind risipa alimentara, ceea ce a dus la alcatuirea portofoliului  de produse tip portie, investitiilor energetice si actiunilor concrete de protectie a mediului realizate cu ajutorul celor peste 2.500 de angajati. AAylex ONE S.A. detine fabrici specializate in prepararea hranei puilor, ferme de reproductie, incubatie si crestere a puilor, un abator dotat cu tehnologie de ultima generatie, cu o capacitate anuala de peste 100.000 tone de carne, cele mai moderne unitati de fabricatie produse ’’ready to eat’’ din Europa, unitati de ambalare si distributie, laboratoare pentru fiecare ciclu de productie, precum si bucatarie industriala, unde se efectueaza teste pentru produsele gata pentru consum. In ultimii ani, compania a facut investitii importante pentru integrarea si consolidarea intregului lant de crestere, fabricatie si distributie, tot procesul desfasurandu-se in conditii de maxima biosecuritate.