EximBank si CEC Bank si finanteaza noua fabrica de BCA a Soceram

Bucuresti, 26 octombrie 2022 – EximBank si CEC Bank au structurat un pachet financiar in valoare totala de 139,2 milioane de lei destinat finantarii noii unitati de productie de BCA pe care compania Soceram, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii din Romania, o construieste la Targu Carbunesti (Gorj).

Viitoarea fabri­ca va avea o capacitate de productie de pana la 1.500 de metri cubi pe zi si va fi dez­voltata pe baza ultimelor concepte din domeniu, cu tehnologie smart, aceasta fiind cea de-a treia unitate de productie de BCA a societatii, alaturi de cea de la Doicesti (Dambovita) si cea de la Cordun (Neamt), pe care Soceram a inaugurat-o anul trecut.

„Ca sustinatori consacrati ai mediului de afaceri, suntem permanent alaturi de business-urile antreprenoriale cu viziune de dezvoltare, mai ales in sectorul productiei care aduce un plus de valoare adaugata pentru economia romaneasca. Credem ca este important ca Romania sa aiba producatori locali puternici care sa creasca si sa devina jucatori importanti si la nivel regional si, de aceea, suntem incantati sa sustinem Soceram in implementarea acestui proiect de investitii greenfield, derulat intr-o perioada plina de provocari pentru domeniul materialelor de constructii”, a declarat Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

„Domeniul constructiilor este unul dintre principalele motoare ale economiei si ma bucur ca CEC Bank vine in sprijinul afacerilor cu capital autohton din acest domeniu, cum este Soceram, care au reusit sa se dezvolte si sa se impuna pe piata. Faptul ca finantarea unui proiect de investitii greenfield a fost structurata si aprobata intr-o perioada plina de provocari la nivel economic, demonstreaza angajamentul nostru pentru sustinerea mediului de afaceri romanesc”, a declarat Bogdan Neacsu, Director General CEC Bank. 

In contextul preocuparilor privind cresterea eficientei energetice, ne asteptam la cresteri ale cererii pentru materiale de constructii performante, cu proprietati de reducere a pierderilor de energie. Constructia noii fabrici de BCA de la Targu Carbunesti raspunde acestei nevoi din piata si, in acelasi timp, va avea un efect pozitiv de angrenare a economiei la nivel local, prin crearea de locuri de munca si dezvoltarea ecosistemului logistic. Ne bucuram ca doua banci cu capital romanesc au ales sa ne fie parteneri in acest efort”, a declarat Mihai Anastasescu, actionarul majoritar al Soceram S.A.

Despre Soceram

Soceram este o companie cu peste 40 de ani de experienta in producerea si comercializarea materialelor de constructii. Compania si-a inceput activitatea in forma actuala dupa privatizarea din anul 2004, in prezent activitatea acesteia fiind concentrata pe dezvoltarea, producerea si vanzarea materialelor pentru zidarie – caramida, beton celular autoclavizat – ”BCA” si adezivi folositi in constructii. Soceram are in prezent doua locatii principale de productie – la Doicesti (productie de BCA si caramida) si Cordun (productie de BCA) unde isi desfasurau activitatea 429 de angajati la finalul anului 2021. Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproape 246 de milioane de lei, in crestere cu 46% fata de 2020.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala. In 2020, EximBank a finalizat achizitia Bancii Romanesti moment ce a marcat integrarea acesteia in Grupul EximBank. Banca Romaneasca este o banca universala ce ofera clientilor sai, persoane fizice si juridice, o gama larga de produse si servicii de calitate adaptate nevoilor fiecaruia prin intermediul retelei sale teritoriale de aproape 85 de sucursale si agentii. Alaturi de cele doua banci, din Grupul EximBank face parte si Compania de Asigurari – Reasigurari Exim Romania (EximAsig), specializata in asigurarea riscurilor financiare, de export si comerciale interne. Pentru detalii: www.eximbank.ro.

Despre CEC Bank

CEC Bank este institutia financiara cu cea mai lunga traditie din Romania. Fondata in 1864, CEC Bank are in prezent cea mai extinsa retea nationala, cu peste 1.000 de sucursale si unitati teritoriale si cu active de peste 55,3 de miliarde lei, la sfarsitul primului semestru din 2022. CEC Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca si ofera o gama completa de produse si servicii persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM, internet banking, mobile banking si magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse si servicii bancare 100% online. Mai multe detalii despre produsele si serviciile oferite de CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate a Bancii, apeland gratuit Serviciul suport clienti la numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro.