EximBank participa la programul IMM INVEST PLUS

Bucuresti, 19 octombrie 2022 – EximBank participa la programul de sustinere a companiilor IMM INVEST PLUS, derulat de statul roman pentru depasirea dificultatilor economice create de invazia Rusiei asupra Ucrainei, program prin care pot fi accesate ajutoare de stat sub forma de garantii pentru imprumuturi si sub forma de granturi.

Prin implicarea in acest program guvernamental, EximBank ofera antreprenorilor posibilitatea de a accesa finantari care sa asigure lichiditatile necesare pentru derularea activitatii curente sau pentru investitii, in conditii speciale.

Caracteristicile principale ale finantarilor:

  • valoarea maxima a unei finantarii acordate nu poate depasi 5 mil. lei pentru linii de credit pentru finantarea capitalului de lucru si 10 mil. lei pentru credite de investitii cu exceptia beneficiarilor din domeniul agriculturii primare, acvaculturii si pisciculturii pentru care valoarea maxima a finantarii nu poate depasi 5 mil. lei. Valoarea maxima cumulata a finantarilor garantate de stat care pot fi acordate unui beneficiar in cadrul programului nu poate depasi 10 mil. lei, respectiv 5 mil. lei pentru beneficiarii din domeniul agriculturii primare, acvaculturii si pisciculturii
  • durata maxima a finantarii este de 72 luni in cazul creditelor de investitii (cu o perioada de gratie de 18 luni), fara posibilitate de prelungire, si 36 luni pentru credit/ linii de credit pentru capital de lucru, fara posibilitate de prelungire, urmand ca in ultimele 12 luni de valabilitate a garantiei rambursarea creditului sa se faca in rate lunare sau trimestriale pe baza unui grafic de rambursare.

Finantarile pot fi accesate cu garantii de stat care acopera in proportie de maximum 90% creditele acordate pentru realizarea investitiilor si/sau pentru sustinerea activitatii curente, exclusiv dobanzile, comisioanele si spezele bancare, aferente creditului garantat. Beneficiarii schemei de ajutor de stat, care au contractat credite de investitii si/sau credite/linii de credit garantate, pot beneficia si de un grant in limita cumulului rezultat din valoarea comisionului de risc, a comisionului de administrare, aferente garantiei acordate, pe toata durata de valabilitate a garantiei acordate, si a dobanzilor aferente creditelor/liniilor de credit, acordate pe o perioada de maximum 12 luni.

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala. In 2020, EximBank a finalizat achizitia Bancii Romanesti moment ce a marcat integrarea acesteia in Grupul EximBank. Banca Romaneasca este o banca universala ce ofera clientilor sai, persoane fizice si juridice, o gama larga de produse si servicii de calitate adaptate nevoilor fiecaruia prin intermediul retelei sale teritoriale de aproape 85 de sucursale si agentii. Alaturi de cele doua banci, din Grupul EximBank face parte si Compania de Asigurari – Reasigurari Exim Romania (EximAsig), specializata in asigurarea riscurilor financiare, de export si comerciale interne. Pentru detalii: www.eximbank.ro.