EximBank, premiata pentru cea mai buna rentabilitate a activelor

Bucuresti, 25 iulie 2011 – Performantele financiare inregistrate anul trecut de EximBank nu au trecut neobservate pe piata financiar-bancara fiind recompensate prin decernarea Premiului pentru cea mai buna rentabilitate a activelor si cei mai eficienti angajati in cadrul Galei Bancheri de Top, organizata de revista „Piata Financiara”.

In cadrul galei de premiere, oficialii EximBank au subliniat faptul ca banca a facut progrese semnificative in directia dinamizarii activitatii, dar si ca exista inca un mare potential de dezvoltare care trebuie exploatat. De asemenea, reprezentantii bancii au punctat ca fara implicarea intregii echipe, banca nu ar fi reusit sa obtina aceste rezultate si, implicit, acest premiu.

Banca a inregistrat anul trecut un profit net de circa 75 de milioane de lei, in conditiile in care sistemul bancar a incheiat anul 2010 cu o pierdere neta de 516 milioane de lei. Astfel, 20 de banci au inregistrat profit, iar 22 de institutii de credit au avut rezultate negative, tendinta care s-a mentinut si in prima parte a acestui an, cu o usoara crestere a bancilor cu profit (22  cu profit si 20 cu pierderi). Si la jumatatea acestui an, EximBank a inregistrat un profit de 45 de milioane de lei, valoare care o depaseste cu aproape 80% pe care cea inregistrata in perioada similara din 2010.

EximBank este o institutie bancara specializata al carei portofoliu de produse, axat pe trei directii de actiune – finantare, garantare, asigurare, ii permite sa sustina activitatea si dezvoltareaexportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct unitatilor teritoriale ale bancii dinBucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva, Iasi si Sibiu. De asemenea, operatorii economici pot obtine informatii despre produse prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro.