Produsele EximBank, tema de studiu pentru angajatii din banci

Bucuresti, 29 noiembrie 2010
Personalul din sistemul bancar si cel din societatile cu activitate de comert exterior va putea cunoaste in detaliu mecanismul de functionare al EximBank, acesta fiind unul dintre modulele de studiu introduse de Institutul Bancar Roman (IBR) in cadrul cursului „Metode de finantare si decontare in comertul international. Modelul EximBank”.

Cursul va fi lansat in luna ianuarie 2011 si se va desfasura in sistem „la distanta”, pe o perioada de 3 luni, atat in Bucuresti, cat si pe plan regional.

„Am decis sa ne implicam in acest proiect educational alaturi de IBR pentru ca prin expertiza noastra, data de faptul ca nicio alta banca din Romania nu are o misiune similara cu a EximBank, putem contribui la crearea unei viziuni de ansamblu asupra mecanismelor financiare de sustinere a exporturilor. Suntem convinsi ca, prin familiarizarea cu modul de functionare al EximBank si cu produsele noastre complementare ofertei bancilor comerciale, consilierii bancari vor putea oferi clientilor solutii financiare complete”, a spus Ionut Costea, presedintele EximBank.

Programul va fi structurat pe aspecte practice si pe instrumentele utilizate in domeniul finantarii tranzactiilor internationale, atat de bancile comerciale, cat si de firmele cu activitate de productie sau intermediere pentru export, societati de consultanta, asociatii profesionale.

Cursul cuprinde ultimele reglementari INCOTERMS 2010 (International Commercial Terms – Termeni de Comert International), numeroase exemple care faciliteaza intelegerea metodelor de finantare si decontare, precum si practica EximBank pentru sprijinirea exportatorilor, intreprinderilor mici si mijlocii, intreprinzatorilor privati si autoritatilor administratiei publice.

“Informatii despre noile tendinte in cadrul tehnologiilor utilizate pentru sprijinirea si finantarea sistemului comercial international sunt necesare mai mult decat oricand angajatilor din sistemul bancar, dar nu numai. Pentru a derula o afacere de succes, este nevoie de cunostinte aprofundate intr-un domeniu atat de dinamic precum finantarea exporturilor. EximBank utilizeaza mecanisme moderne, despre care veti afla mai multe prin intermediul cursului sustinut la Institutul nostru”, a declarat Petru Rares, presedintele Institutului Bancar Roman.

Institutul Bancar Roman este o institutie cu profil educational, fondata in urma cu 19 ani de Banca Nationala a Romaniei si Asociatia Romana a Bancilor, care organizeaza programe de formare profesionala continua a adultilor, avand ca scop instruirea si specializarea resursei umane din sectorul serviciilor financiar-bancare.

EximBank este o institutie bancara specializata al carei portofoliu de produse, axat pe trei directii de actiune – finantare, garantare, asigurare – ii permite sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor, precum si a companiilor care deruleaza proiecte cu fonduri europene.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct unitatilor teritoriale ale bancii din Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva si Iasi. De asemenea, operatorii economici pot obtine informatii despre produse si documentatia aferenta prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro.

Amanunte cu privire la derularea programului si a procedurilor de inscriere la cursul „Metode de finantare si decontare in comertul international. Modelul EximBank” pot fi obtinute consultand www.ibr-rbi.ro sau la adresele anca.chirita@ibr-rbi.ro; emanuela.savu@ibr–rbi.ro, telefon 021-327.50.87, 0748-886.803, fax 021-327.50.86.

Banca de Export- Import a Romaniei EximBank S.A.
Directia PR&Marketing