EximBank urca in topul bancilor

EximBank si-a intarit pozitia pe piata bancara reusind sa urce in topul bancilor din 2017 pana pe locul 15, evolutie sustinuta de procesul complex de modernizare si adaptare a produselor si serviciilor la standardele si practicile bancare actuale implementat pe parcursul ultimilor 5 ani.

Astfel, cu active de 5,5 mld. lei si o cota de piata de 1,3%, EximBank a depasit anul trecut Credit Europe Bank, care a coborat pe 16, potrivit analizei sistemului bancar local realizata de Ziarul Financiar, liderul informatiei de business din Romania. Spre comparatie, conform aceleiasi surse, in 2013, EximBank se afla pe locul 20 in sistemul bancar, cu active de 3,9 mld. lei. Mentionam ca, din 2013, banca a demarat si un proces de extindere a retelei comerciale care astazi numara 24 de unitati, fata de 12 la finele lui 2012.

“Principalul obiectiv al echipei de management a fost reasezarea acestei banci pe principii de business moderne, aliniate cu practicile din sistem. Acest lucru a insemnat o corelare a functiilor de suport cu cele de vanzari, o atentie sporita acordata sistemelor moderne de plata si cu o mai mare flexibilitate in procedurile de lucru… O reasezare care ne-a permis sa punem in valoare la maximum potentialului extraordinar pe care il are aceasta banca, sa dinamizam activitatea si sa urcam in ierarhia bancilor. O performanta care nu ar fi fost posibila fara implicarea intregii echipe pe care o felicit si careia ii multumesc”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al bancii.

Sursa: Ziarul Financiar