EximBank, premiata de exportatori

EximBank a primit titulatura de “Cea mai dinamica banca in perioada de criza”, precum si Marele Trofeu “Petru Crisan”, din partea Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR).

In cadrul galei de premiere, oficialii EximBank au punctat faptul ca banca a facut progrese semnificative in ceea ce priveste sustinerea societatilor comerciale, in special in aceasta perioada economica dificila, lucru demonstrat si de rezultatele obtinute.

Astfel, volumul garantiilor acordate in 2009 si in primele noua luni din 2010 s-au ridicat la aproape 1,2 mld. lei, cumulat, valoare de sase ori mai mare fata de cea inregistrata in 2008.  In primele noua luni ale acestui an, garantiile acordate au fost de 2 ori mai mari decat valoarea inregistrata pe tot anul 2008, si cu 30% mai mari fata de perioada ianuarie – septembrie 2009. De asemenea, finantarile acordate in primele 9 luni ale anului au inregistrat un salt cu aproape 20% fata de finele anului trecut.

Reprezentantii EximBank au punctat faptul ca la obtinerea acestor rezultate au contribuit mai multi factori. Pe de o parte, contextul de pe piata financiar – bancara, caracterizat printr-o restrangere a creditarii, a determinat intreprinzatorii sa se orienteze mai mult catre oferta specifica EximBank. De cealalta parte, pentru a putea raspunde solicitarilor mediului de afaceri, au fost operate o serie de schimbari in modul de lucru. De exemplu, a fost simplificata procedura de acordare a garantiilor de stat cu valoare de pana la 1,5 milioane de euro, schimbare in urma careia timpul de raspuns se poate reduce la numai 10 zile.

In al treilea rand, pe parcursul acestui an, EximBank a derulat un amplu proiect de comunicare cu mediul de afaceri, impreuna cu Institutul Bancar Roman si ANEIR, care a constat in participarea la intalniri directe cu intreprinzatorii din tara si cu reprezentantii locali ai bancilor. Astfel, peste 300 de manageri de companii si reprezentanti ai sistemului bancar local au avut ocazia de a cunoaste in detaliu portofoliul de produse al EximBank. In paralel au mai fost organizate intalniri exclusiv cu companiile exportatoare. La aceste evenimente au participat societati din aproape 10 judete si din Capitala.