Colaborare EximBank – autoritati de management pentru sustinerea proiectelor derulate cu fonduri europene

Bucuresti, 26 august 2010
EximBank a initiat un proiect de colaborare cu Autoritatile de Management implicate in gestionarea fondurilor structurale care are ca scop facilitarea accesului la informatie a societatilor interesate de accesarea fondurilor europene.

„Absorbtia fondurilor europene este esentiala pentru relansarea economiei, iar o transparenta mai mare si o comunicare mai activa sunt principalele solutii pentru imbunatatirea atragerii banilor europeni. Tocmai de aceea incercam ca prin acest proiect de colaborare cu Autoritatile de Management sa facem o promovare incrucisata a modalitatilor de accesare a fondurilor europene si a produselor bancare pe care EximBank le ofera pentru a sprijini societatile comerciale si autoritatile publice in demersul lor pentru accesarea fondurilor puse la dispozitie de Uniunea Europeana”, a declarat Ionut Costea, presedintele EximBank.

Pentru derularea acestui proiect EximBank s-a adresat unui numar de 17 Autoritati de Management si organisme intermediare (unitati de implementare la nivel regional a programelor operationale) urmand sa fie incheiate parteneriate care sa stabileasca un cadru de actiuni comune pentru accelerarea atragerii de fonduri europene.

EximBank ofera societatilor si autoritatilor publice care au proiecte finantate din fonduri structurale un pachet care cuprinde credite pentru cofinantare si prefinantare, precum si scrisori de intentie neangajante sau garantii. Banca poate acoperi prin aceste produse pana la 100% din nevoile de finantare specifice proiectelor derulate cu bani europeni.

In primul trimestru al acestui an ponderea creditelor acordate pentru accesarea fondurilor structurale in totalul creditelor acordate de EximBank a urcat la 45% fata de 9,45% in 2009.

Firmele si administratiile publice cu proiecte finantate din fonduri UE pot contacta oricare dintre sucursalele EximBank din Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva si Iasi pentru consultanta personalizata, in vederea identificarii celor mai potrivite solutii de finantare pentru fiecare proiect in parte. De asemenea, operatorii economici pot obtine informatii despre produse si documentatia aferenta prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro

Banca de Export – Import a Romaniei EximBank S.A. Directia PR&Marketing