Comisioane reduse la EximBank si in 2010

Bucuresti, 10 februarie
EximBank va mentine in primele sase luni ale acestui an decizia prin care acorda clientilor sai o reducere a comisioanelor de 50% la produsele din portofoliu. In acelasi timp, se va pastra si masura anularii comisioanelor aplicabile la anumite categorii de produse bancare, destinate in special exportatorilor.

Conducerea bancii considera ca aceasta facilitate va incuraja si mai mult companiile sa apeleze la EximBank pentru a beneficia de credite, garantii sau asigurari cu costuri mai reduse. Potrivit oficialilor bancii, economia continua sa fie afectata de criza economico-financiara astfel ca EximBank incearca sa furnizeze firmelor locale produse si servicii care sa le asigure accesul la finantarea necesara pentru revigorarea afacerilor.

In urma acestei decizii s-au anulat, de exemplu, comisioanele de angajare cerere – angajament de asigurare. De asemenea au fost reduse la jumatate comisioanele pentru analiza dosarelor depuse pentru finantarile cu dobanda subventionata sau cele pentru finantari pentru proiecte prioritare.

Pe langa reducerea comisioanelor intreprinzatorii mai pot beneficia de un intreg pachet de produse si servicii adaptate conditiilor economice actuale. Astfel, companiile care nu erau in dificultate financiara la 1 iulie 2008, dar care au probleme ca urmare a aparitiei crizei economico-financiare pot beneficia de garantii care sa le permita sa contracteze credite noi de la banci, acoperind pana la 90% din sumele imprumutate.

De asemenea, IMM au posibilitatea de a recupera pana la 50% din dobanda platita pentru creditele de investitii in lei contractate de la bancile comerciale, conform schemei de ajutor de minimis aprobata de Comisia Europeana, sau pot beneficia de finantari cu dobanda subventionata.

EximBank acorda si credite pentru plata taxelor si impozitelor restante acumulate de companii care au probleme cu lichiditatile, precum si un pachet de finantare pentru firmele si autoritatile publice care au proiecte finantate din fonduri structurale prin care ofera cofinantare, prefinantare si scrisori de intentie neangajante.

Banca de Export-Import a Romaniei EximBank – S.A. este o institutie specializata prin care se deruleaza activitati de sustinere a mediului de afaceri romanesc si a tranzactiilor internationale prin instrumente financiar-bancare si de asigurari specifice.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct celor 11 unitati teritoriale ale bancii din Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva si Alba Iulia. De asemenea, operatorii economici pot obtine informatii despre produse prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro.

Banca de Export- Import a Romaniei EximBank S.A.
Directia PR&Marketing
Miruna Lebedencu
Tel.: 021.405.30.90
E-mail: miruna.lebedencu@eximbank.ro