EximBank a acordat prima garantie simplificata pentru un credit de export; Garantia – in valoare de 800.000 euro – va permite productia si livrarea de radiatoare ecologice in Franta.

Bucuresti, 19 iulie
EximBank a acordat companiei SC EL-CO SA o garantie pentru un credit de export in valoare de 800.000 euro, destinatia finantarii fiind achizitionarea de materii prime si materiale necesare derularii unui contract cu un furnizor din Franta.

Garantia acordata de EximBank va permite firmei din Targul Secuiesc sa puna in aplicare un contract comercial care prevede livrarea la export de radiatoare ecologice pe baza de ceramica electrotehnica.

“Dupa cum poate stiti deja, EximBank a simplificat recent procesul de acordare a garantiilor de stat astfel incat dupa aceasta operatiune sunt solicitate mai putine documente, iar timpul de raspuns se reduce la numai 10 zile. Procesul de acordare a garantiei producatorului de radiatoare EL-CO din Targu Secuiesc este primul care s-a derulat dupa „schema simplificata”, toate fluxurile si procedurile de lucru interne fiind adaptate la noile modificari”, a spus Ionut Costea, presedintele EximBank.

Produsele SC EL-CO SA sunt vandute in Canada, USA, Europa si Asia, firma – care are in jur de 450 de angajati – dispunand de una dintre cele mai moderne capacitati de productie din domeniul ceramicii electrotehnice.

EximBank ofera un larg pachet de produse pentru societatile comerciale care au nevoie de un credit sau de o scrisoare de garantie bancara si nu dispun de suficiente garantii colaterale. Banca poate emite garantii pentru:
– exportatori – care completeaza garantiile firmei, aduse in favoarea bancii finantatoare;
– IMM si alte tipuri de companii – faciliteaza accesul la finantare prin completarea garantiilor necesare pentru creditele accesate pentru dezvoltare si modernizare, acoperind riscul de nerambursare a creditului;
– domenii prioritare – garanteaza credite sau scrisori de garantie bancara acordate pentru: investitii romanesti in strainatate, dezvoltarea infrastructurii, a utilitatilor publice, protectia mediului, ocuparea si formarea personalului etc.

Pe langa garantii, EximBank ofera finantari destinate sa contribuie la dezvoltarea infrastructurii si a utilitatilor de interes public, la dezvoltarea regionala, la sustinerea activitatii de cercetare-dezvoltare, protectia mediului inconjurator, precum si asigurari pentru exporturile romanesti.

Banca are 12 unitati teritoriale in Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva, Alba Iulia si Iasi. Operatorii economici pot obtine informatii despre produse si documentatia aferenta prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro.

Banca de Export- Import a Romaniei EximBank S.A.
Directia PR&Marketing