EximBank, acasa la investitorii brasoveni

Bucuresti, 28 aprilie
EximBank si-a extins oferta de produse si prin schimbarea strategiei si a abordarii in vanzari a devenit o banca mult mai flexibila, a fost mesajul pe care oficialii EximBank l-au transmis oamenilor de afaceri din zona Brasovului in cadrul unei conferinte organizate impreuna cu Institutul Bancar Roman (IBR) si Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR).

Conferinta „Tehnologii de finantare a exporturilor romanesti”, care a avut loc marti 27 aprilie, la Brasov, a reunit reprezentanti ai comunitatii de afaceri si ai organizatiilor patronale din zona, ai Camerei de Comert si Industrie locale, dar si specialisti din bancile comerciale locale.

„Am decis sa demaram acest program de intalniri directe cu intreprinzatorii din tara pentru ca am considerat ca este cel mai eficient tip de comunicare intre EximBank si mediul de afaceri. Avem peste 40 de produse in portofoliu, dar nu toate ajung sa fie cunoscute de oamenii de afaceri. De aceea, prin astfel de intalniri putem sa aratam punctual cum sprijinim firmele romanesti, iar impreuna cu reprezentantii societatilor comerciale putem sa identificam solutiile de finantare, garantare sau asigurare care li se potrivesc cel mai bine”, a declarat Ionut Costea, presedintele EximBank.

La randul sau, Petru Rares, presedintele executiv al Institutului Bancar Roman, a declarat ca in contextul economic actual, EximBank are resursele necesare sa acorde sprijin mediului de afaceri. „Suntem impreuna aici cu EximBank pentru a arata oamenilor de afaceri ca exista instrumente financiare viabile pe care insa, din pacate, firmele si exportatorii in general nu le utilizeaza”, a spus oficialul IBR.

In ceea ce priveste exportatorii, Mihai Ionescu, secretarul general al Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR), a apreciat ca oferta actuala a EximBank poate reprezenta un sprijin consistent pentru firmele romanesti care au parteneri externi si le-a recomandat firmelor sa contacteze banca.

„Am pledat intotdeauna pentru intarirea acestei banci. Consider ca in prezent, datorita managementului sau, EximBank traieste o perioada distincta a existentei ei si a ajuns la nivelul maxim la care poate ajunge o banca de tip ex-im in ceea ce priveste oferta. Singura problema este forta de a face cunoscute aceste produse, dar acest tip de intalniri pot face foarte multe in acest sens”, a spus reprezentantul exportatorilor.

Evenimentul de la Brasov face parte dintr-un proiect, derulat de EximBank impreuna cu IBR si ANEIR, care presupune organizarea pe parcursul primei jumatati a acestui an a unei serii de intalniri cu oamenii de afaceri din tara, pentru prezentarea modalitatilor prin care banca poate sustine dezvoltarea sau activitatea de export a companiilor locale. Intalnirile cu reprezentantii mediului de afaceri vor avea loc lunar in orase unde EximBank detine cate o sucursala.

Banca de Export-Import a Romaniei EximBank S.A. este o institutie specializata prin care se deruleaza activitati de sustinere a mediului de afaceri romanesc si a tranzactiilor internationale. EximBank ofera finantari, cofinantari, refinantari, asigurari, reasigurari, garantii, destinate sa contribuie la: dezvoltarea infrastructurii si a utilitatilor de interes public, dezvoltarea regionala, sustinerea activitatii de cercetare-dezvoltare, protectia mediului inconjurator.

Banca are 11 unitati teritoriale in Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva si Alba Iulia. Operatorii economici pot obtine informatii despre produse si documentatia aferenta prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro.

Banca de Export- Import a Romaniei EximBank S.A.
Directia PR&Marketing