EximBank acorda un credit de 20 de milioane de dolari companiei Grup Servicii Petroliere

Bucuresti, 30 iulie 2010
EximBank si Grup Servicii Petroliere (GSP) au semnat astazi un contract de credit prin care banca va furniza grupului petrolier o finantare in valoare de 20 de milioane de dolari.
Creditul este de tip revolving si a fost acordat pe o perioada de 12 luni pentru desfasurarea activitatii curente a societatii.

„Ne bucura faptul ca am reusit sa realizam un parteneriat complex cu Grup Servicii Petroliere in cadrul caruia EximBank a pus la dispozitia companiei produse din toate cele trei arii de actiune – finantare, garantare si asigurare. Alaturi de aceasta finantare, GSP beneficiaza din partea EximBank si de garantii, precum si de o asigurare pentru exporturi estimate la 200 de milioane de dolari”, a declarat Oana Nuta, directorul de comunicare al EximBank.

Prin serviciile financiare furnizate, EximBank sustine derularea unui amplu proiect romanesc in strainatate, Grup Servicii Petroliere semnand la finele anului trecut un contract cu compania Stroygazmontazh din Federatia Rusa potrivit caruia firma romaneasca va construi un gazoduct in Marea Neagra. Stroygazmontazh este contractorul general al proiectului, iar beneficiarul este Gazprom, potrivit oficialilor GSP.

In luna decembrie a anului trecut, EximBank si Grup Servicii Petroliere au semnat un contract prin care banca a acordat o garantie in valoare de 70 de milioane de dolari grupului petrolier.

Banca de Export – Import a Romaniei EximBank S.A este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe trei directii de actiune – finantare, garantare, asigurare, ii permite sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Pachetul de finantare al bancii cuprinde atat credite standard pentru activitatea curenta sau pentru investitii, cat si produse specifice cu caracter de ajutor de stat: credite cu dobanda subventionata si compensarea partiala a dobanzii (care permite recuperarea a pana la 50% din dobanda platita pentru creditele de investitii in lei contractate de la banci, inclusiv EximBank).

Garantiile de stat oferite de EximBank vin in sprijinul companiilor care au nevoie de credite dar nu dispun de suficiente garantii colaterale. Garantiile emise de EximBank preiau o parte semnificativa a riscului de credit astfel ca utilizarea lor asigura accesul mai facil la finantare.

In ceea ce priveste asigurarile, EximBank acopera riscurile comerciale si politice ce pot aparea in derularea tranzactiilor comerciale internationale sau in implementarea proiectelor de investitii ale companiilor romanesti in strainatate.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct unitatilor teritoriale ale bancii din Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva si Iasi. De asemenea, operatorii economici pot obtine informatii despre produse si documentatia aferenta prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro

Banca de Export- Import a Romaniei EximBank S.A. Directia PR&Marketing