EximBank continua seria intalnirilor cu oamenii de afaceri din tara

Craiova, 21 septembrie 2010
EximBank dispune de fonduri suficiente si suntem deschisi sa finantam sau sa garantam proiectele societatilor comerciale, singura conditie pentru ca sprijinul nostru sa fie unul real fiind vialibitatea proiectelor, a spus IonutCostea, presedintele EximBank, la Craiova, in cadrul unei intalniri cu intreprinzatorii locali.

El a adaugat ca, in timp ce multe banci si-au redus expunerile in ultima perioada, EximBank a reusit sa creasca pe fondul dinamizarii activitatii in urma reducerii timpilor de analiza a dosarelor si a reorganizarii interne.
„De exemplu, activitatea EximBank in numele si contul statului era la finele lunii iunie 2010 de aproape trei ori mai mare fata de cea inregistrata la 30 iunie 2009. Sigur ca mai sunt multe de facut, dar suntem convinsi ca numai prin intalniri directe cu reprezentantii mediului de afaceri vom reusi sa ne facem cunoscute produsele si mai ales sa le adaptam la noile conditii de piata”, a mai spus Ionut Costea.

La evenimentul de la Craiova au participat aproape 100 de reprezentanti ai companiilor din regiune si ai bancilor comerciale, precum si oficiali ai Consiliului Judetean Dolj, ai sucursalei Dolj a Bancii Nationale si ai Camerei de Comert si Industrie Dolj.

Intalnirea cu intreprinzatorii doljeni face parte dintr-un proiect pe care EximBank l-a demarat in parteneriat cu Institutul Bancar Roman (IBR) si Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor (ANEIR) care consta in organizarea de intalniri cu oamenii de afaceri din tara, pentru prezentarea modalitatilor prin care banca poate sustine dezvoltarea sau activitatea companiilor locale.

In cadrul evenimentului, oficialii EximBank au mentionat faptul ca portofoliul de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Pachetul de finantare al bancii poate cuprinde atat credite standard pentru activitatea curenta sau pentru investitii, cat si produse specifice cu caracter de ajutor de stat: credite cu dobanda subventionata si compensarea partiala a dobanzii care permite recuperarea a pana la 50% din dobanda platita pentru creditele de investitii in lei contractate de la banci.

Garantiile de stat oferite de EximBank vin in sprijinul companiilor care au nevoie de credite dar nu dispun de suficiente garantii colaterale. Garantiile emise de EximBank preiau o parte semnificativa a riscului de credit astfel ca utilizarea lor asigura accesul mai facil la finantare.
In ceea ce priveste asigurarile, EximBank acopera riscurile comerciale si politice ce pot aparea in derularea tranzactiilor comerciale internationale sau in implementarea proiectelor de investitii ale companiilor romanesti in strainatate.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct unitatilor teritoriale ale bancii din Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva si Iasi. De asemenea, operatorii economici pot obtine informatii despre produse si documentatia aferenta prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro

Banca de Export- Import a Romaniei EximBank S.A.
Directia PR&Marketing